Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm

Zemenes kopā ar sparģeļiem šos salātus padarīs īpaši vasarīgus.
Paldies par recepti AS “Dobeles dzirnavnieks” un veselīga dzīvesveida blogam “Foodprep.lv”.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Salātiem:
  • 400 g zaļo sparģeļu
  • 400 g svaigu zemeņu
  • 200 g makaronu Fusilli
  • 2 saujas iepriekš nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu
  • Mērcei:
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. balzametiķa
  • 1 ēd. k. baltvīna etiķa
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 tējk. medus vai kļavu sīrupa
  • 1/2 tējk. sāls
  • Citronpipari pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus.
  2. Nolauž sparģeļa kātu (~2 - 3 cm) un atlikušo sparģeli sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos.
  3. Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
  4. Uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8 minūtes.
  5. Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā burciņā, kuru var aizvērt ar vāku (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.
  6. Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.
  7. Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.
    Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās...
  8. Mērcīti pārlej pāri salātiem pirms ēšanas.

    Lai labi garšo!
    Mērcīti pārlej pāri salātiem pirms ēšanas.

Lai labi garšo...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi