Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ātrā lazanja(katram pa spēkam!)

2019. gada 31. maijs
Foto: Ņamma
Pagatavošana
70 min
1. Ņem vienu lielāku pannu, jo viss pildījums gatavosies šajā vienā pannā.
2. Sagriež sīpolus un liek tos cepties pannā reizē ar malto gaļu.
3. Pa to laiku, kamēr cepās gaļa ar sīpoliem, konservētos tomātus sagriež mazākos gabaliņos. (Sulu no bundžas nelej laukā, to atstāj)
4. Kad gaļa ar sīpoliem ir gandrīz gatavi, ber iekšā iepriekš sagrieztos tomātus un ielej arī šķidrumu/sulu, kurā tie tomāti atradās. Un uzreiz lej klāt arī tomātu mērci.
Apmaisa un pieliek buljona kubiņu un citas garšvielas, kuras garšo.
Pasautē to visu masu kādas 5 min.
5. Kamēr sautējas mērce, sarīvē sieru un lazanjas plāksnes aplej ar verdošu ūdeni, lai paliek mīkstākas.
6. Kad mērce ir jau nedaudz pasautējusies, lej klāt saldo krējumu, apmaisa, pagaršo, vai garša apmierina un ņem nost no plīts.
Var sākt likt lazanju kopā.
Šobrīd var ieslēgt sildīties cepeškrāsni uz 200 - 210 grādiem
7. Pirmo iesmērē trauka apakšu ar mērci, apber nedaudz ar sieru un kārto pirmo kārtu ar lazanjas plāksnēm.
Tad atkal mērci, sieru un plāksnes un tā arī turpina. Pēdējo kārtu-lazanjas augšu apsmērē arī ar mērci un apber ar lielāku daudzumu siera nekā bija starp kārtām.
Liek virsū foliju un liek cepties cepeškrāsnī uz 30-40 min.
Lazanja ir gatava, kad plāksnes ir mīkstas un gatavas.

Ar produktu daudzumiem var variēt pēc garšas.

Labu apetīti
Uz augšu