Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Ātri mazsālītie gurķi

Foto: Depositphotos.com
Gurķi pasniedzami jau pēc dažām minūtēm. Ja garšas vēlies intensīvākas, ļauj gurķiem dažas stundas "atpūties" ledusskapī.
Pagatavošana
20 min
1. Gurķus nomazgā, pārgriež garensiki uz pusēm, var griezt arī četrās daļās.
2. Plānās šķēlītēs sagriež notīrītas ķiploka daiviņas, sagriež dilles (izmanto arī kātus). Ber bļodā ar vāku pie gurķiem.
3. Pārber ar sāli, visu kārtīgi samaisa.
4. Aizver bļodai vāku un dažas minūtes spēcīgi krata bļodu. Šādi kratot bļodu, gurķi ātri izdalīs sulu un uzsūks pievienotās garšvielas un garšaugus.
Foto: Depositphotos.com
5. Vērtīgi padomi:

* Ja gurķi apvītuši, tos uz divām stundām iemērc ledus aukstā ūdenī. Ūdens pelde tiem palīdzēs atkal kļūt stingriem un baudāmākiem uz kārā zoba.

* Labāk garšos gurķi, kuriem ir smalkas sēklas.

* Neizmet diļļu kātus - rupji sagrieztus tos vari pievienot. Kad gurķi būs gatavi baudīšanai, kātus vienkārši izmet, bet sālīšanās procesā tie iedos fantastiski spēcīgu garšu un smaržu.


Uz augšu