Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas šašliks cepeškrāsnī ar dārzeņu piedevu

2019. gada 9. maijs
Foto: Virtuve diviem
Vispār bija domāts ārā uz grila gatavot gaļu, bet pēcpusdienā sacēlās vējš un izjauca visus plānus.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
400 min
1. Sagriež šķēlēs karbonādi. Pārkais no abām pusēm ar sāli un pipariem. Traukā ieliek sinepes, pievieno sauso paprikas pulveri, iespiež ķiploku un uzlej augu eļļu. Visu labi samaisa un ar šo marinādi ieziež karbonādes šķēles.
Foto: Virtuve diviem
2. Trauku nosedz ar pārtikas plēvi un atstāj virtuvē marinēties. Pietiks ar dažām stundām.
3. Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 225 grādiem. Pannas apakšā ielej ūdeni, iemarinēto gaļu uzliek uz restes un cepeškrāsnī iekšā! Kad virspuse gaļai apbrūnējusi, apgriež to uz otru pusi, līdz tā arī palikusi brūna. Gatavo dārzeņus.
Foto: Virtuve diviem
4. Sagriež sīpolus, divu krāsu paprikas un sagatavo pāris saujas ķiršu tomātiņus. Sagriež smalki pētersīļa lapiņas. Glāzē ieliek tomātu pastu un aplej ar siltu ūdeni, labi samaisa.
Foto: Virtuve diviem
5. Uzkarsē pannu, liek sviestu, uzlej mazliet augu eļļu, visu kausējot samaisa. Pirmos liek cepties sīpolus, kad tie paliek caurspīdīgi, pievieno sagriezto papriku, es vēl piegriezu mazu čilī piparu asumiņam, bet tas katram kā prasās. Visu cep 4-5 minūtes, apmaisot.
6. Pievieno sauso baziliku, samaisa un pielej sagatavoto tomātu pastu, visu atkal samaisa un pievieno sāli pēc garšas. Šeit ir tas moments, kad varbūt kādam viss prasās mazliet saldāks, pagaršojot pievieno cukuru.
7. Pievieno sauso papriku. Ja nepieciešams visu šķidrāku, tad droši var pieliet vārošu ūdeni. Bet visam jābūt tādam mazliet iebiezinātam.
8. Tad kad viss ir kopā savārījies un esam pievienojuši pēc garšas sāli un cukuru, ja tas bija nepieciešams, tad izklaidus ber virsū veselus ķiršu tomātiņus. No uguns vēl visu neņemam nost, lai tomāti pavārās pāris minūtes,i zslēdzam riņķi, bet virums vēl silst.
Foto: Virtuve diviem
9. Pirms pasniegšanas uzkaisam sagrieztas pētersīļa lapiņas.
Foto: Virtuve diviem
10. Te gaļa jau gatava pasniegšanai. Panna laba, jo apakšā tiek ieliets ūdens, kurā satek pilošie tauki. Nekas netek un nedeg. Gaļa sanāk sulīga, jo ūdens tvaiki dara savu, neļauj gaļai izžūt.
Foto: Virtuve diviem
11. Pasniedz gaļu kopa ar dārzeņu piedevu.
Foto: Virtuve diviem
12. Aromātiski, garšām bagāti un ļoti baudāmi!

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu