Lazanjas zupa

2019. gada 8. maijs
Foto: Spoki.lv
Vēlies lazanju, bet slinkums gatavot, nav cepeškrāsns, vai arī negribi taisīt tik lielu porciju? Tad šī recepte ir tieši priekš Tevis!
Receptes autors: _Žubīte_
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo sastāvdaļas, lai viss pa rokai.
Foto: Spoki.lv
2. Sīpolu, ķiploku, čili sasmalcina, burkānu sarīvē. Olīveļļā apcep un nedaudz pasutina malto gaļu, sīpolu un burkānu. Kad gaļa apcepusies, pievieno ķiploku un čili un arī nedaudz apcep.
Foto: Spoki.lv
3. Kad viss apcepināts, pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu (šī bija tāda vieglā tomātu pasta un es izliku visu burciņu, jo man prasījās izteiktāka tomātu garša) un buljonu. Buljonu es biju sagatavojusi litru, bet lēju pēc izjūtām un varbūt tikai pusi izlietoju, jo nevēlējos pārāk šķidru zupu (ja gadās, ka zupa paliek uz nākamo dienu, tad gan tā ir diezgan sabiezējusi).
Foto: Spoki.lv
4. Visu kārtīgi samaisa, pievieno garšvielas (es pieliku melnos piparus, oregano jeb raudeni un provansas garšaugu maisījumu), sāli, ja nepieciešams, un atstāj vārīties kādas 15-20 minūtes (vāku gan jāuzliek katlam).
5. Lazanjas makaronus salauž nelielos gabaliņos. Kad zupa pavārījusies, var pagaršot un pievienot vēl kādas garšvielas, ja prasās. Pievieno arī salauztos lazanjas makaronus un vāra zupu vēl apmēram 10 minūtes, kamēr makaroni ir gatavi.
Foto: Spoki.lv
6. Gatavo zupu lej šķīvjos, pārkaisa ar sarīvētu cieto sieru un saplucinātu Mocarella sieru. Dekorē ar svaigu baziliku un tomātu.
Foto: Spoki.lv
7. Pirms ēšanas sieru iemaisa zupā, lai siers izkūst. Voilā! - lazanjas garša Tavā zupas šķīvī!

Labu apetīti!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu