Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Spinātu biskvīts

Foto: Janas kūkas
Pavasarim iestājoties, vēlos piedāvāt vienu plaukstoši zaļa biskvīta recepti. Visas sastāvdaļas ir kā parastam biskvītam, bet...pievienojot šo, kūkām it kā neierasto komponentu - spinātus, iegūstam satriecošu efektu.
Pagatavošana
70 min
1. Spinātus (svaigus vai saldētus) sablendē kopā ar eļļu.
Foto: Janas kūkas
2. Miksera traukā puto olas, pievienojot šķipsniņu sāls, un pa daļām piebirdina cukuru. Pievieno garšvielas - vaniļas ekstraktu vai rīvētu bio citrona miziņu.
3. Citā traukā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri.
Foto: Janas kūkas
4. Kad olas saputotas līdz noturīgai konsistencei (vismaz 10 minūtes, paceļot miksera slotiņu, masa uzreiz nenogrimst), pievieno spinātu masu un uz vismazākajiem apgriezieniem viegli izmaisa.
5. Pēc tam lēni pieber izsijātos miltus un arī ar miksera mazākajiem apgriezieniem iemaisa masā.
Foto: Janas kūkas
6. Masu liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā un cep aptuveni 30 - 40 minūtes.
Foto: Janas kūkas
7. Manā gadījumā ir viena biskvīta kārta 28 cm diametra lielai ripai un vēl palika pāri atgriezumos. No minētajām sastāvdaļām sanāk 18 cm diametrā liels biskvīts, kuru var sagriezt 3 ripās vai arī 24 cm liels biskvīts, kuru var sagriezt 2 ripās. Var gatavot arī biskvīta ruleti, aptuveni 30 x 40 cm lielu.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu