Cūkas stilbs alū

Kolekcijas: Fotorecepšu
Tik ļoti sen nebiju cepis cūkas stilbu, ka taisni saskrēja siekalas mutē.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • Cūkas stilbs
  • Ūdens
  • 3 sīpoli
  • 3 burkāni
  • 2 ēd. k. ķimeņu
  • 2 lauru lapas
  • Sāls, pipari
  • Alus un medus mērcei:
  • 1/2 tējk. maltu piparu
  • 1 tējk. sinepju
  • 1 tējk. koriandra
  • 1 tējk. rozmarīna
  • 2 tējk. raudenes
  • 100 g alus
  • 1 ēd. k. medus
  • 2 ēd. k. vorčesteras mērcess

Pagatavošana

200 min.
  1. Man bija divi pakaļējie stilbi. Liek stilbus vārošā ūdenī, noputo, cik nu veidojas putas.
  2. Liek klāt veselus sīpolus ar visu mizu, kuri iegriezti krusteniski no gala. Pievieno burkānus, gabalu selerijas saknes, ķiploku, lauru lapas, ķimenes, piparus un sāli. Vāra divas stundas uz mazas uguns.
  3. Pa to laiku gatavo garšvielu maisījumu alū un medū ar ko ieziest gaļu pirms cepšanas cepeškrāsnī un pašā cepšanās gaitā: visas garšvielas saberžam spiestā un tad tām pievieno šķidrumus.
  4. Stilbi gatavi, ņem tos laukā no katla un liek uz cepešpannas, kas ieziesta ar augu eļļu.
    Stilbi gatavi, ņem tos laukā no katla un liek uz cepešpannas...
  5. Iegriežam stilbiem ādu krusteniski pušu un iesmērē ar sagatavoto alus, medus maisījumu. Es vēl apkaisīju stilbus ar maltiem pipariem un sāli.
    Iegriežam stilbiem ādu krusteniski pušu un iesmērē ar sagata...
  6. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos.
  7. Kad āda stilbam sāk brūnēt, ņem laukā un atkal apsmērē stilbu ar maisījumu un liek tālāk cepties. Šo procesu atkārto četras reizes.
    Kad āda stilbam sāk brūnēt, ņem laukā un atkal apsmērē stilb...
  8. Pēdējā reizē cepeškrāsni uzliek uz grila režīma, lai kārtīgi apbrūnē āda.

    Lai labi garšo!
    Pēdējā reizē cepeškrāsni uzliek uz grila režīma, lai kārtīgi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi