Cūkas stilbs alū

2019. gada 23. aprīlis
Foto: Virtuve diviem
Tik ļoti sen nebiju cepis cūkas stilbu, ka taisni saskrēja siekalas mutē.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
200 min
1. Man bija divi pakaļējie stilbi. Liek stilbus vārošā ūdenī, noputo, cik nu veidojas putas.
2. Liek klāt veselus sīpolus ar visu mizu, kuri iegriezti krusteniski no gala. Pievieno burkānus, gabalu selerijas saknes, ķiploku, lauru lapas, ķimenes, piparus un sāli. Vāra divas stundas uz mazas uguns.
3. Pa to laiku gatavo garšvielu maisījumu alū un medū ar ko ieziest gaļu pirms cepšanas cepeškrāsnī un pašā cepšanās gaitā: visas garšvielas saberžam spiestā un tad tām pievieno šķidrumus.
4. Stilbi gatavi, ņem tos laukā no katla un liek uz cepešpannas, kas ieziesta ar augu eļļu.
Foto: Virtuve diviem
5. Iegriežam stilbiem ādu krusteniski pušu un iesmērē ar sagatavoto alus, medus maisījumu. Es vēl apkaisīju stilbus ar maltiem pipariem un sāli.
Foto: Virtuve diviem
6. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos.
7. Kad āda stilbam sāk brūnēt, ņem laukā un atkal apsmērē stilbu ar maisījumu un liek tālāk cepties. Šo procesu atkārto četras reizes.
Foto: Virtuve diviem
8. Pēdējā reizē cepeškrāsni uzliek uz grila režīma, lai kārtīgi apbrūnē āda.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu