Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pavasarīga maize ar saulespuķu dīgstiem un sieru

Foto: Receptes.lv
Saulespuķu dīgsti maizīti padarīs īpašu.
Recepti sagatavoja AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar dzīvesstila blogeri Kristīni Šeiko.
Pagatavošana
65 min
1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, piparus, saulespuķu dīgstus un cieto sieru. 
2. Citā bļodiņā sakuļ olas, pievieno grieķu jogurtu un olīveļļu. Masai pievieno miltu maisījumu un samīca visu viendabīgā masā. 
3. Ieliec formā cepamo papīru, ieklāj mīklu un liec cepties krāsnī 45 minūtes. Maize ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaina un iekšpusē ir izcepusies. Gatavību var pārbaudīt ar kociņu.
4. Uzkaisi maizei sarīvēto cieto sieru un cep vēl 3 minūtes, lai siers izkūst. Maizi atdzesē, sagriez un pasniedz. 
Dekoram var izmantot pāri palikušos dīgstus. 

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv