Pavasarīga maize ar saulespuķu dīgstiem un sieru

Saulespuķu dīgsti maizīti padarīs īpašu.
Recepti sagatavoja AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar dzīvesstila blogeri Kristīni Šeiko.

Sastāvdaļas

  • 250 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 saujas ar saulespuķu dīgstiem
  • 90 g nogatavināta cietā siera, sagriezts mazos gabaliņos
  • 200 g grieķu jogurta
  • 70 ml olīveļļas
  • 2 vidējas olas
  • 10 g siera, ko sarīvēt maizes "cepurei"

Pagatavošana

65 min.
  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli, piparus, saulespuķu dīgstus un cieto sieru. 
  2. Citā bļodiņā sakuļ olas, pievieno grieķu jogurtu un olīveļļu. Masai pievieno miltu maisījumu un samīca visu viendabīgā masā. 
  3. Ieliec formā cepamo papīru, ieklāj mīklu un liec cepties krāsnī 45 minūtes. Maize ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaina un iekšpusē ir izcepusies. Gatavību var pārbaudīt ar kociņu.
  4. Uzkaisi maizei sarīvēto cieto sieru un cep vēl 3 minūtes, lai siers izkūst. Maizi atdzesē, sagriez un pasniedz. 
    Dekoram var izmantot pāri palikušos dīgstus. 

    Lai labi garšo!
    Uzkaisi maizei sarīvēto cieto sieru un cep vēl 3 minūtes, la...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize