Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Lieldienu kuličs

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Priekš manis Lieldienu kuličs ir jauks Lieldienu laiku simbols apaļs un saulains .
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg miltu (+/- 50 g)
  • 1 liela ola
  • 250 ml piena
  • 17 g svaigā rauga (vai 6 g sausā)
  • 100 g cukura
  • 35 ml eļļas
  • 50 g izkausēta sviesta
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 1/2 tējk. sāls
  • Rozīnes, rieksti, sukādes pēc izvēles
  • Glazūrai:
  • 1 olas baltums
  • 120 g izsijāta pūdercukura
  • 1 ēd. k. citrona sulas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

250 min.
  1. Sagatavo formiņas. Es izmantoju 3 x12 cm diametrā apaļas formas un 2 kēksa formiņas. Ar pārlocītu cepampapīru izveidoju augstākus bortiņus, lai iegūtu kuličiem raksturīgo formu.
  2. Gatavo ieraugu: siltu pienu sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura un raugu. Noliek siltā vietā rūgt kādas 20 minūtes, līdz ieraugs pacēlies un parādījušās izteiktas putiņas.
  3. Gatavo mīklu. Ar slotiņu vai mikseri saputo olu ar cukuru, pievieno krējumu, sviestu, eļļu, sāli. Visu labi samaisa.
  4. Pievieno ieraugu.
  5. Pamazām pievieno miltus - sākumā maisa ar karoti, tad mīca ar rokām kādas 10 minūtes. Mīklai jābūt pietiekami mīkstai, bet nedrīkst izplūst. Saveļ bumbu, apklāj un liek siltā vietā raudzēties 40 minūtes līdz 1 stundai.
    Pamazām pievieno miltus - sākumā maisa ar karoti, tad mīca a...

    FOTO: Virtuve diviem

  6. Galdu apkaisa ar miltiem, uz tā izveļ mīklu un iemīca iekšā vēlamās piedevas - rozīnes vai ko citu. Vēlreiz liek raudzēties otro reizi.
  7. Kad mīkla dubultojusies, to sadala pa formām. Formiņu apakšā liek cepampapīru, lai vieglāk pēc tam dabūt laukā. Mīklai jābūt 1/3 no formas tilpuma. Apklāj un vēl raudzē kādas 30 minūtes, līdz mīkla pacēlusies.
    Kad mīkla dubultojusies, to sadala pa formām. Formiņu apakšā...

    FOTO: Virtuve diviem

  8. Cepeškrāsni liek karsēties uz 190 grādiem. Cep kādas 30 minūtes. Uzmana,ja augša paliek pārāk brūna uzliek foliju. Gatavību var pārbaudīt ar kociņu, lai būtu sauss.
    Atdzesē.
  9. Gatavo glazūru: olbaltumu saputo ar mikseri, līdz tas kļuvis balts un gaisīgs.
  10. Pievieno cukura pūderi, puto pāris minūtes.
  11. Pievieno citrona sulu un vēlreiz nedaudz saputo.
    Glazūru izmanto uzreiz. Var pievienot pārtikas krāsas.

    Lai labi garšo!
    Pievieno citrona sulu un vēlreiz nedaudz saputo.
Glazūru iz...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas