Lieldienu kuličs

2019. gada 17. aprīlis
Foto: Virtuve diviem
Priekš manis Lieldienu kuličs ir jauks Lieldienu laiku simbols apaļš un saulains.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
250 min
1. Sagatavo formiņas. Es izmantoju 3 x12 cm diametrā apaļas formas un 2 kēksa formiņas. Ar pārlocītu cepampapīru izveidoju augstākus bortiņus, lai iegūtu kuličiem raksturīgo formu.
2. Gatavo ieraugu: siltu pienu sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura un raugu. Noliek siltā vietā rūgt kādas 20 minūtes, līdz ieraugs pacēlies un parādījušās izteiktas putiņas.
3. Gatavo mīklu. Ar slotiņu vai mikseri saputo olu ar cukuru, pievieno krējumu, sviestu, eļļu, sāli. Visu labi samaisa.
4. Pievieno ieraugu.
5. Pamazām pievieno miltus - sākumā maisa ar karoti, tad mīca ar rokām kādas 10 minūtes. Mīklai jābūt pietiekami mīkstai, bet nedrīkst izplūst. Saveļ bumbu, apklāj un liek siltā vietā raudzēties 40 minūtes līdz 1 stundai.
Foto: Virtuve diviem
6. Galdu apkaisa ar miltiem, uz tā izveļ mīklu un iemīca iekšā vēlamās piedevas - rozīnes vai ko citu. Vēlreiz liek raudzēties otro reizi.
7. Kad mīkla dubultojusies, to sadala pa formām. Formiņu apakšā liek cepampapīru, lai vieglāk pēc tam dabūt laukā. Mīklai jābūt 1/3 no formas tilpuma. Apklāj un vēl raudzē kādas 30 minūtes, līdz mīkla pacēlusies.
Foto: Virtuve diviem
8. Cepeškrāsni liek karsēties uz 190 grādiem. Cep kādas 30 minūtes. Uzmana,ja augša paliek pārāk brūna uzliek foliju. Gatavību var pārbaudīt ar kociņu, lai būtu sauss.
Atdzesē.
9. Gatavo glazūru: olbaltumu saputo ar mikseri, līdz tas kļuvis balts un gaisīgs.
10. Pievieno cukura pūderi, puto pāris minūtes.
11. Pievieno citrona sulu un vēlreiz nedaudz saputo.
Glazūru izmanto uzreiz. Var pievienot pārtikas krāsas.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu