Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Lieldienu maize - kuličs

Foto: Depositphotos.com
Tradicionālā Lieldienu maize jeb kuličs. Arī šī maize ļauj to pielāgot savā vēlmēm: rozīnes, šokolāde vai marmelāde - pievieno to, kas pašam labāk garšo.
Pagatavošana
450 min
1. Miksera bļodā ber 2 glāzes + 2 ēd. k. silta piena, olas, raugu, cukuru, kausētu sviestu, sāli, skābo krējumu un vaniļu. Visu saauc.
2. Pievieno 4 glāzes miltu, lai masa iegūtu skābā krējuma konsistenci.
3. Pārklāj mīklu ar dvieli un atstāj siltā vietā rūgt 2 stundas.
4. Pēc rūgšanas pakāpeniski pievieno vēl 5 glāzes miltu, vai ber tik daudz, līdz mīkla atlec no rokām un bļodas malām, ir mīksta un elastīga.
5. Iemīca mīklā rozīnes. Var pievieno šokolādes čipsus, citrona miziņu, marmelādi - viss pēc paša ieskatiem. Mīklu apsedz un ļauj rūgt vēl 2 stundas.
Rūgšanas process būs lēnāks, ja telpa nebūs silta.
6. Sadali mīklu sev vēlamā lielumā un ievieto ietaukotā cepamajā traukā un ļauj neapsegtai rūgt vēl divas stundas vai, līdz redzi, ka ir uzrūgusi pietiekoši.
7. Cep 180 grādos 35 - 40 minūtes zeltaini brūnu.
8. Izņem no krāsns un ļauj atdzist.
9. Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej kuliča virspusi. Kamēr šokolāde nav sastingusi, uzber rotājumus - var krāsainos cukura graudiņus, var sasmalcināt konfektes un cepumus.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu