Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Jēra karē apelsīnu marinādē

Jēra karē apelsīnu marinādē

FOTO: Pipars.lv

Kolekcijas: Grila ēdienu
Jērs ir ļoti smalka gaļa, tāpēc atgādinu - to gatavo ātri un pasniedz uzreiz, kamēr gaļa ir silta. Atsildīt šo gaļu nav labi, bet auksta tā nav garšīga.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600-700 g jēra karē
  • 50 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1/2 ēd. k. kaltētu piparmētru
  • 1/2 ēd. k. kaltēta rozmarīna
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Eļļu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, piparmētrām, rozmarīnu, apelsīnu sulu, sāli, pipariem. Ar šo marinādi iesmērē jēra gaļu un atstāj marinēties, kamēr iekuras grils.
  2. Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem.
  3. Uz restēm liek gaļu ar kaulu daļu uz leju, aizver vāku un grilē 20-25 minūtes, atkarībā no vēlamās gatavības pakāpes. Gaļu vairākas reizes cepšanas laikā apgriež.
  4. Jau gatavu gaļu ietin folijā un atpūtina 10 minūtes.
  5. Gaļu sagriež porciju gabalos un uzreiz pasniedz ar grilētiem dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Gaļu sagriež porciju gabalos un uzreiz pasniedz ar grilētiem...

    FOTO: Pipars.lv

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kefīra kūka ar avenēm

Kefīra kūka ar avenēm

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas