Jēra karē apelsīnu marinādē

Kolekcijas: Grila ēdienu
Jērs ir ļoti smalka gaļa, tāpēc atgādinu - to gatavo ātri un pasniedz uzreiz, kamēr gaļa ir silta. Atsildīt šo gaļu nav labi, bet auksta tā nav garšīga.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

  • 600-700 g jēra karē
  • 50 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1/2 ēd. k. kaltētu piparmētru
  • 1/2 ēd. k. kaltēta rozmarīna
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

50 min.
  1. Eļļu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, piparmētrām, rozmarīnu, apelsīnu sulu, sāli, pipariem. Ar šo marinādi iesmērē jēra gaļu un atstāj marinēties, kamēr iekuras grils.
  2. Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem.
  3. Uz restēm liek gaļu ar kaulu daļu uz leju, aizver vāku un grilē 20-25 minūtes, atkarībā no vēlamās gatavības pakāpes. Gaļu vairākas reizes cepšanas laikā apgriež.
  4. Jau gatavu gaļu ietin folijā un atpūtina 10 minūtes.
  5. Gaļu sagriež porciju gabalos un uzreiz pasniedz ar grilētiem dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Gaļu sagriež porciju gabalos un uzreiz pasniedz ar grilētiem...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni