Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas un "Džiugas Delicate" siera frikadeles ar tomātu mērci

2019. gada 1. aprīlis
Foto: Džiugas receptes
Recepti sagatavoja Džiugas.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
35 min
1. Sagatavo mērci. Pannā lielej eļļu un tajā apcep kubiciņos sagrieztu sīpolu.
2. Pievieno tomātu mīkstumu, bazilika lapiņas, pievieno sāli un pārlej ar 200 ml silta ūdens. Vāra mērci uz mazas liesmas.
3. Gatavo frikadeles. Ūdenī izmērcē maizi, pēc izmērcēšanas izspiež ūdeni.
4. Bļodā liek izmērcēto maizi, malto gaļu, sasmalcinātu ķiploku un pētersīļu lapas, rīvētu sieru un visam pievieno sāli.
5. Mīca masu un sagatavo aprikozes lieluma frikadeles. Frikadeles liek vārošā mērcē (ja mērce ir pārāk bieza, pievienot nedaudz ūdens) un sautē zem vāka aptuveni 8–10 minūtes, kamēr mērce iztvaiko.

Labu apetīti!
Foto: Džiugas receptes
Uz augšu