Maltās gaļas un "Džiugas Delicate" siera frikadeles ar tomātu mērci

Recepti sagatavoja Džiugas.
Apmaksāta publikācija

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 300 g maltas liellopu gaļas un cūkgaļas
  • 4 šķēle/s žāvētas maizes
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 500 ml tomātu mīkstuma
  • 1/2 šķipsna/s pētersīļu lapu
  • 100 g rīvēta "Džiugas Delicate" siera
  • 1/2 sīpola
  • 40 ml Extra Virgin olīveļļas
  • 8 bazilikas lapiņas
  • 200 ml silta ūdens

Pagatavošana

35 min.
  1. Sagatavo mērci. Pannā lielej eļļu un tajā apcep kubiciņos sagrieztu sīpolu.
  2. Pievieno tomātu mīkstumu, bazilika lapiņas, pievieno sāli un pārlej ar 200 ml silta ūdens. Vāra mērci uz mazas liesmas.
  3. Gatavo frikadeles. Ūdenī izmērcē maizi, pēc izmērcēšanas izspiež ūdeni.
  4. Bļodā liek izmērcēto maizi, malto gaļu, sasmalcinātu ķiploku un pētersīļu lapas, rīvētu sieru un visam pievieno sāli.
  5. Mīca masu un sagatavo aprikozes lieluma frikadeles. Frikadeles liek vārošā mērcē (ja mērce ir pārāk bieza, pievienot nedaudz ūdens) un sautē zem vāka aptuveni 8–10 minūtes, kamēr mērce iztvaiko.

    Labu apetīti!
    Mīca masu un sagatavo aprikozes lieluma frikadeles. Frikadel...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni