Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Maltās gaļas un "Džiugas Delicate" siera frikadeles ar tomātu mērci

Maltās gaļas un "Džiugas Delicate" siera frikadeles ar tomātu mērci

FOTO: Džiugas receptes

Recepti sagatavoja Džiugas.
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 300 g maltas liellopu gaļas un cūkgaļas
  • 4 šķēle/s žāvētas maizes
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 500 ml tomātu mīkstuma
  • 1/2 šķipsna/s pētersīļu lapu
  • 100 g rīvēta "Džiugas Delicate" siera
  • 1/2 sīpola
  • 40 ml Extra Virgin olīveļļas
  • 8 bazilikas lapiņas
  • 200 ml silta ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Sagatavo mērci. Pannā lielej eļļu un tajā apcep kubiciņos sagrieztu sīpolu.
  2. Pievieno tomātu mīkstumu, bazilika lapiņas, pievieno sāli un pārlej ar 200 ml silta ūdens. Vāra mērci uz mazas liesmas.
  3. Gatavo frikadeles. Ūdenī izmērcē maizi, pēc izmērcēšanas izspiež ūdeni.
  4. Bļodā liek izmērcēto maizi, malto gaļu, sasmalcinātu ķiploku un pētersīļu lapas, rīvētu sieru un visam pievieno sāli.
  5. Mīca masu un sagatavo aprikozes lieluma frikadeles. Frikadeles liek vārošā mērcē (ja mērce ir pārāk bieza, pievienot nedaudz ūdens) un sautē zem vāka aptuveni 8–10 minūtes, kamēr mērce iztvaiko.

    Labu apetīti!
    Mīca masu un sagatavo aprikozes lieluma frikadeles. Frikadel...

    FOTO: Džiugas receptes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas