Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas burgers ar bumbieri un sinepju mērci

2019. gada 27. marts
Foto: Receptes.lv
Paldies par recepti saimniecībai "Kunturi" un lielveikalam SKY.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
45 min
1. Malto gaļu liek bļodā, pievieno sinepes un šķipsniņu sāls. Rozmarīnu sakapā un pievieno gaļai. Nomizo un sarīvē pusi no bumbiera. Arī to pieliek maltajai gaļai. Visu kārtīgi izmīca, lai burgers turas kopā.
2. No gaļas masas veido lielus plāceņus, un liek cepties uz grila vai līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 15–20 minūtes.
3. Sagatavo mērci. Jogurtu liek bļodiņā, pievieno mazliet medus saldumam, tomātu mērci un sinepes, sāli un piparus pēc garšas. Izmaisa un atstāj garšām savilkties.
4. Sīpolus, tomātus un papriku sagriež ripiņās. Atlikušo bumbieri sagriež plānās šķēlītēs.
5. Burgermaizītes uzsilda tosterī vai cepeškrāsnī.
6. Kad visas sastāvdaļas gatavas, veido burgeri. Uz maizes liek nedaudz mērces, tomātu, izcepto gaļas plāceni, siera šķēli, pāri liek sīpolus, bumbieri, vēl mērci. Noslēdz ar otru maizes pusīti.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu