Cūkgaļas burgers ar bumbieri un sinepju mērci

Kolekcijas: Grila ēdienu
Paldies par recepti saimniecībai "Kunturi" un lielveikalam SKY.
Apmaksāta publikācija

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • Gaļai:
  • 400 g “Kunturu” maltās cūkgaļas
  • 1 ēd. k. angļu sinepju
  • 1 ēd. k. svaiga rozmarīna
  • 1/2 bumbieris
  • Sāls un pipari
  • Olīveļļa cepšanai
  • Mērcei:
  • 100 g bezpiedevu jogurta
  • 50 g tomātu mērces
  • 1 ēd. k. angļu sinepju
  • 1 ēd. k. medus
  • Burgera veidošanai:
  • 3 burgermaizītes
  • 100 g Čedaras siera šķēlēs
  • 50 g salātlapu
  • 1 dzeltens un 1 sarkans tomāts
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1/2 bumbiera

Pagatavošana

45 min.
  1. Malto gaļu liek bļodā, pievieno sinepes un šķipsniņu sāls. Rozmarīnu sakapā un pievieno gaļai. Nomizo un sarīvē pusi no bumbiera. Arī to pieliek maltajai gaļai. Visu kārtīgi izmīca, lai burgers turas kopā.
  2. No gaļas masas veido lielus plāceņus, un liek cepties uz grila vai līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 15–20 minūtes.
  3. Sagatavo mērci. Jogurtu liek bļodiņā, pievieno mazliet medus saldumam, tomātu mērci un sinepes, sāli un piparus pēc garšas. Izmaisa un atstāj garšām savilkties.
  4. Sīpolus, tomātus un papriku sagriež ripiņās. Atlikušo bumbieri sagriež plānās šķēlītēs.
  5. Burgermaizītes uzsilda tosterī vai cepeškrāsnī.
  6. Kad visas sastāvdaļas gatavas, veido burgeri. Uz maizes liek nedaudz mērces, tomātu, izcepto gaļas plāceni, siera šķēli, pāri liek sīpolus, bumbieri, vēl mērci. Noslēdz ar otru maizes pusīti.

    Lai labi garšo!
    Kad visas sastāvdaļas gatavas, veido burgeri. Uz maizes liek...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi