Uz iesma grilēta forele

Kolekcijas: Grila ēdienu
Laikam, pati senākā zivs pagatavošanas metode. Un kā savādāk? Nu ne jau kotletes vai pildītā zivs. Pirmais, kas ienācā prātā senam latvietim - uzdurt zivi uz zariņiem un cept. Ne visas zivis tā var cept. Vislabāk izdosies gara šaura zivs - nelielas foreles, jūras asaris, neliels zandarts.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 2 nelielas upes foreles
  • Citrons
  • Jebkuras sausās garšvielas zivij
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Zivis izķidā (cenšoties negriezt pavisam pušu vēderu), atzvīņo.
  2. Zivi pārkaisa ar sāli un apslaka citrona sulu gan no iekšpuses, gan no ārpuses.
  3. Uz darba virsmas uzber garšvielas un zivi apvārta no abām pusēm šajās garšvielās.
  4. Grilu uzkarsē līdz 140-150 grādiem.
  5. Zivi uzdur uz iesma caur aci un liek uz grila cepties. Visu cepšanas laiku zivi groza.
    Pasniedz ar citrona šķēlīti.

    Labu apetīti!
    Zivi uzdur uz iesma caur aci un liek uz grila cepties. Visu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni