Grilēti kartupeļi ar zaļumu mērci

Kas ir latviešu nacionālais ēdiens? Protams, ka kartupeļi! Ja 1551. gadā to nebūtu ieveduši Eiropā, tad to mūsdienās noteiktu kāds selikcionētu.
Tāpēc šodien vēlos piedāvāt ļoti latvisku garšu - cepti kartupeļi ar mūsu pašu dillītēm un pētersīļiem, bet nedaudz citā interpritācijā.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 12-15 jaunie kartupelīši
  • 100 g rīvēta cietā siera
  • 40 g kalē kāposta
  • 30 g pētersīļu
  • 30 g diļļu
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Rapšu eļļa
  • Sāls

Pagatavošana

45 min.
  1. Grilu uzkarsē līdz 180-190 grādiem un liek uz restēm nomazgātus kartupeļus ar visu mizu. Grilē 30-40 minūtes, ik pa brīdim apgrozot. Lai miziņa būtu smukāka, kartupeļus var apsmērēt ar olīveļļi.
  2. Gatavo mērci. Kalē kāpostus (bez kātiem), dilles, pētersīļus, ķiplokus un olīveļļu sablendē.
  3. Pievieno rīvētu sieru un pēc garšas sāli.
  4. Gatavus kartupeļus pārliek uz dēlīša un ar kartupeļu stampu saspiež. Pa virsu pārlej ar mērci. Pasniedz siltus.

    Labu apetīti!
    Gatavus kartupeļus pārliek uz dēlīša un ar kartupeļu stampu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi