Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Riekstu pīne

FOTO: Veronika Levša

Kolekcijas: Fotoreceptes
Pavisam vienkārši. Un garša tiešām dievīga - viss tik mīksts. Iesaku!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 7 g sausā rauga
  • 80 g cukura
  • 1 ola
  • 250 ml piena
  • 1 tējk. sāls
  • Riekstu masai:
  • 300 g lazdu riekstu
  • 2 ēd. k. kakao
  • 1 ola
  • 3 ēd. k. cukura
  • 100 ml piena
  • Kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

110 min.
  1. Sajaus kopā miltus, raugu, cukuru, olu, pienu un sāli. Mīca mīklu 7 minūtes.
  2. Liek siltā vietā uz stundu raudzēties.
  3. Pa to laiku saskalda riekstus - atstāj pietiekoši lielus gabaliņus, lai pīnei interesantāka tekstūra.
  4. Kārtīgi sajauc kopā visas sastāvdaļas, kas paredzētas riekstu masai.
  5. Kad stunda pagājusi, izrullē mīklu četrstūra formā.
  6. Uz mīklas smērē riekstu masu.
  7. Veido pīnes - ar nazi sagriež mīklu un sapin.
  8. Cep 180 grādos (uzkarsētā krāsnī) 35 minūtes.
    Cep 180 grādos (uzkarsētā krāsnī) 35 minūtes.

    FOTO: Veronika Levša

  9. Pēc cepšanas var apsmērēt ar citrona sulu, kas sajaukta ar pūdercukuru. Var vienkārši apbērt ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Pēc cepšanas var apsmērēt ar citrona sulu, kas sajaukta ar p...

    FOTO: Veronika Levša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas