Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Riekstu pīne

Foto: Veronika Levša
Pavisam vienkārši. Un garša tiešām dievīga - viss tik mīksts. Iesaku!
Pagatavošana
110 min
1. Sajaus kopā miltus, raugu, cukuru, olu, pienu un sāli. Mīca mīklu 7 minūtes.
2. Liek siltā vietā uz stundu raudzēties.
3. Pa to laiku saskalda riekstus - atstāj pietiekoši lielus gabaliņus, lai pīnei interesantāka tekstūra.
4. Kārtīgi sajauc kopā visas sastāvdaļas, kas paredzētas riekstu masai.
5. Kad stunda pagājusi, izrullē mīklu četrstūra formā.
6. Uz mīklas smērē riekstu masu.
7. Veido pīnes - ar nazi sagriež mīklu un sapin.
8. Cep 180 grādos (uzkarsētā krāsnī) 35 minūtes.
Foto: Veronika Levša
9. Pēc cepšanas var apsmērēt ar citrona sulu, kas sajaukta ar pūdercukuru. Var vienkārši apbērt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša