Riekstu pīne

Kolekcijas: Fotorecepšu
Pavisam vienkārši. Un garša tiešām dievīga - viss tik mīksts. Iesaku!

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 7 g sausā rauga
  • 80 g cukura
  • 1 ola
  • 250 ml piena
  • 1 tējk. sāls
  • Riekstu masai:
  • 300 g lazdu riekstu
  • 2 ēd. k. kakao
  • 1 ola
  • 3 ēd. k. cukura
  • 100 ml piena
  • Kanēlis

Pagatavošana

110 min.
  1. Sajaus kopā miltus, raugu, cukuru, olu, pienu un sāli. Mīca mīklu 7 minūtes.
  2. Liek siltā vietā uz stundu raudzēties.
  3. Pa to laiku saskalda riekstus - atstāj pietiekoši lielus gabaliņus, lai pīnei interesantāka tekstūra.
  4. Kārtīgi sajauc kopā visas sastāvdaļas, kas paredzētas riekstu masai.
  5. Kad stunda pagājusi, izrullē mīklu četrstūra formā.
  6. Uz mīklas smērē riekstu masu.
  7. Veido pīnes - ar nazi sagriež mīklu un sapin.
  8. Cep 180 grādos (uzkarsētā krāsnī) 35 minūtes.
    Cep 180 grādos (uzkarsētā krāsnī) 35 minūtes.
  9. Pēc cepšanas var apsmērēt ar citrona sulu, kas sajaukta ar pūdercukuru. Var vienkārši apbērt ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Pēc cepšanas var apsmērēt ar citrona sulu, kas sajaukta ar p...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize