-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Spinātu mērce
Krēmīgi un trakoti garšīgi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g spinātu
-
300 ml saldā krējuma
-
1 vidējs sīpols
-
2 ēd. k. miltu
-
25 g sviesta
-
1 šķipsna/s muskatrieksta
-
Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
25 min.
-
-
Pannā izkausē sviestu un 5 minūtes cep sīpolu, līdz tas kļūst mīksts.
-
Tad iemaisa un 2 minūtes apcep miltus, visu laiku maisot.
-
Kad milti apcepti, lej klāt saldo krējumu, arī visu laiku maisa, līdz kārtīgi sajaukts ar miltiem. Ļauj 3-5 minūtes vārīties, lai mērce sabiezē.
-
Atsevišķā traukā noblanšē spinātus, nospiež lieko mitrumu un tad iemaisa mērcē.
-
Papildina ar sāli, pipariem un muskatriekstu, samaisa un ļauj visam uzvārīties.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs