Alus un šokolādes kūka

Kolekcijas: Fotorecepšu
Kūkas garša bija bagātīga - alus piešķīra pilnīgu garšas buķeti, krēms papildināja šokolādes noti un kūka garšoja ne tikai stiprajam dzimumam, bet arī dāmām.

Sastāvdaļas

  • Kakao un alus biskvītam:
  • 250 ml alus (Tērvetes)
  • 250 g sviesta
  • 75 g kakao
  • 400 g cukura
  • 142 ml skābā krējuma
  • 2 olas
  • 275 g miltu
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 tējk. sodas
  • Kakao krēmam:
  • 1 paciņa krēmsiera (Rasa)
  • 300 g saldā krējuma
  • 3 ēd. k. kakao
  • Pāris ēdamkarotes karsta ūdens
  • Cukurs pēc garšas
  • Cukura sīrupam:
  • 1/2 citrona sulas
  • Brūnais cukurs

Pagatavošana

120 min.
  1. Katliņā silda alu un sviestu līdz tas izkusis. Masai pievieno kakao, cukuru un kārtīgi izmaisa. Masu nedaudz atdzesē.
    Katliņā silda alu un sviestu līdz tas izkusis. Masai pievien...
  2. Tikmēr puto olas ar krējumu un vaniļas cukuru.
    Tikmēr puto olas ar krējumu un vaniļas cukuru.
  3. Padzisušo kakao masu un olu masu savieno.
    Padzisušo kakao masu un olu masu savieno.
  4. Traukā izsijā miltus ar sodu un pievieno iegūtajai masai. Mīklu ar mikseri kārtīgi izmaisa.
    Traukā izsijā miltus ar sodu un pievieno iegūtajai masai. Mī...
  5. Masu lej iepriekš sagatavotā veidnē, kura izklāta ar cepampapīru un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 50 minūtes.
    Masu lej iepriekš sagatavotā veidnē, kura izklāta ar cepampa...
  6. Gatavu biskvītu atdzesē. Biskvīta virsma pacēlās ar uzkalniņu un par daudz apbrūnēja, tāpēc īpaši to nedemonstrēju. Labākam rezultātam veidnes malas vajadzētu aptīt ar folliju - biskvīts cepsies vienmērīgāk.
    Gatavu biskvītu atdzesē. Biskvīta virsma pacēlās ar uzkalniņ...
  7. Biskvītu pārgriezu uz pusi, taču to varētu griezt arī trijās kārtās.
    Biskvītu pārgriezu uz pusi, taču to varētu griezt arī trijās...
  8. Apbrūnējušo uzkalnu nogriezu, nederīgo garozu atdevu sunim, bet derīgo - sadrupināju.
    Apbrūnējušo uzkalnu nogriezu, nederīgo garozu atdevu sunim,...
  9. Lai biskvīts būtu sulīgāks, pagatavoju sīrupu no nedaudz ūdens, puses citrona sulas un pāris ēdamkarotēm brūnā cukura. Citrona garša labi kontrastēs ar šokolādes garšām.
    Lai biskvīts būtu sulīgāks, pagatavoju sīrupu no nedaudz ūde...
  10. Puto krēmsieru ar cukuru. Tam jābūt paturētam istabas temperatūrā. Citā traukā ieber kakao pulveri un pievieno nedaudz karsta ūdens. Masu izmaisa. Kakao maisījumu pievieno krēmsieram un masas savieno. Puto saldo krējumu un pievieno kakao masai. Visu labi samaisa.
    Puto krēmsieru  ar cukuru. Tam jābūt paturētam istabas tempe...
  11. Kā jau minēju, cepšanas gaitā izveidojušos uzkalnu biskvītam nogriezu. Virskārta bija vietām apbrūnējusi un uzkalns tortei veidotu nelīdzenu formu. Mīkstumu sadrupināju un no tā, liekot kopā kūku, izveidoju it kā vēl vienu kārtu.
    Kā jau minēju, cepšanas gaitā izveidojušos uzkalnu biskvītam...
  12. Abas biskvīta plāksnes samitrināju ar sīrupu. Plāksni, kura būs virspusē kūkai, samitrināju no otras puses.
  13. Kārtoju kūku secīgi - pirmā kārta biskvīts un virsū daļa no krēma. Tālāk - sadrupinātā biskvīta kārta, kurai arī pārklāj krēmu. Virsū liek otru veselo biskvīta ripu.
    Kārtoju kūku secīgi - pirmā kārta biskvīts un virsū daļa no...
  14. Šajā gadījumā manai kūkai starp kārtām izveidojās diezgan liela sprauga. Lai to vieglāk aizpildītu, pāris ēdamkarotes krēma samaisīju ar tikpat daudz sadrupinātā biskvīta.
    Šajā gadījumā manai kūkai starp kārtām izveidojās diezgan li...
  15. Ar iegūto masu nosmērēju kūkas malas. Tagad kūka ir labi nošpaktelēta un krēmu tai pārklāt būs vieglāk.
    Ar iegūto masu nosmērēju kūkas malas. Tagad kūka ir labi noš...
  16. Ar atlikušo krēmu pārklāj kūkas virsmu un malas.
    Ar atlikušo krēmu pārklāj kūkas virsmu un malas.
  17. Kūkas dekorēšanai ir dažādas iespējas - gan drupaču maliņas, gan šokolādes skaidiņas, gan pavisam vienkāršs akcents no šokolādes vai augļiem.
    Kūkas dekorēšanai ir dažādas iespējas - gan drupaču maliņas,...
  18. Nedaudz paeksperimentēju un kūkas virsmai pārlēju glazūru (neitrālā glazūra - cukura sīrups, smiltsērkšķu sula un želatīns).

    Lai labi garšo!
    Nedaudz paeksperimentēju un kūkas virsmai pārlēju glazūru (n...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi