Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Alus un šokolādes kūka

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kūkas garša bija bagātīga - alus piešķīra pilnīgu garšas buķeti, krēms papildināja šokolādes noti un kūka garšoja ne tikai stiprajam dzimumam, bet arī dāmām.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kakao un alus biskvītam:
  • 250 ml alus (Tērvetes)
  • 250 g sviesta
  • 75 g kakao
  • 400 g cukura
  • 142 ml skābā krējuma
  • 2 olas
  • 275 g miltu
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 tējk. sodas
  • Kakao krēmam:
  • 1 paciņa krēmsiera (Rasa)
  • 300 g saldā krējuma
  • 3 ēd. k. kakao
  • Pāris ēdamkarotes karsta ūdens
  • Cukurs pēc garšas
  • Cukura sīrupam:
  • 1/2 citrona sula
  • Brūnais cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Katliņā silda alu un sviestu līdz tas izkusis. Masai pievieno kakao, cukuru un kārtīgi izmaisa. Masu nedaudz atdzesē.
    Katliņā silda alu un sviestu līdz tas izkusis. Masai pievien...

    FOTO: Janas kūkas

  2. Tikmēr puto olas ar krējumu un vaniļas cukuru.
    Tikmēr puto olas ar krējumu un vaniļas cukuru.

    FOTO: Janas kūkas

  3. Padzisušo kakao masu un olu masu savieno.
    Padzisušo kakao masu un olu masu savieno.

    FOTO: Janas kūkas

  4. Traukā izsijā miltus ar sodu un pievieno iegūtajai masai. Mīklu ar mikseri kārtīgi izmaisa.
    Traukā izsijā miltus ar sodu un pievieno iegūtajai masai. Mī...

    FOTO: Janas kūkas

  5. Masu lej iepriekš sagatavotā veidnē, kura izklāta ar cepampapīru un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 50 minūtes.
    Masu lej iepriekš sagatavotā veidnē, kura izklāta ar cepampa...

    FOTO: Janas kūkas

  6. Gatavu biskvītu atdzesē. Biskvīta virsma pacēlās ar uzkalniņu un par daudz apbrūnēja, tāpēc īpaši to nedemonstrēju. Labākam rezultātam veidnes malas vajadzētu aptīt ar folliju - biskvīts cepsies vienmērīgāk.
    Gatavu biskvītu atdzesē. Biskvīta virsma pacēlās ar uzkalniņ...

    FOTO: Janas kūkas

  7. Biskvītu pārgriezu uz pusi, taču to varētu griezt arī trijās kārtās.
    Biskvītu pārgriezu uz pusi, taču to varētu griezt arī trijās...

    FOTO: Janas kūkas

  8. Apbrūnējušo uzkalnu nogriezu, nederīgo garozu atdevu sunim, bet derīgo - sadrupināju.
    Apbrūnējušo uzkalnu nogriezu, nederīgo garozu atdevu sunim,...

    FOTO: Janas kūkas

  9. Lai biskvīts būtu sulīgāks, pagatavoju sīrupu no nedaudz ūdens, puses citrona sulas un pāris ēdamkarotēm brūnā cukura. Citrona garša labi kontrastēs ar šokolādes garšām.
    Lai biskvīts būtu sulīgāks, pagatavoju sīrupu no nedaudz ūde...

    FOTO: Janas kūkas

  10. Puto krēmsieru ar cukuru. Tam jābūt paturētam istabas temperatūrā. Citā traukā ieber kakao pulveri un pievieno nedaudz karsta ūdens. Masu izmaisa. Kakao maisījumu pievieno krēmsieram un masas savieno. Puto saldo krējumu un pievieno kakao masai. Visu labi samaisa.
    Puto krēmsieru  ar cukuru. Tam jābūt paturētam istabas tempe...

    FOTO: Janas kūkas

  11. Kā jau minēju, cepšanas gaitā izveidojušos uzkalnu biskvītam nogriezu. Virskārta bija vietām apbrūnējusi un uzkalns tortei veidotu nelīdzenu formu. Mīkstumu sadrupināju un no tā, liekot kopā kūku, izveidoju it kā vēl vienu kārtu.
    Kā jau minēju, cepšanas gaitā izveidojušos uzkalnu biskvītam...

    FOTO: Janas kūkas

  12. Abas biskvīta plāksnes samitrināju ar sīrupu. Plāksni, kura būs virspusē kūkai, samitrināju no otras puses.
  13. Kārtoju kūku secīgi - pirmā kārta biskvīts un virsū daļa no krēma. Tālāk - sadrupinātā biskvīta kārta, kurai arī pārklāj krēmu. Virsū liek otru veselo biskvīta ripu.
    Kārtoju kūku secīgi - pirmā kārta biskvīts un virsū daļa no...

    FOTO: Janas kūkas

  14. Šajā gadījumā manai kūkai starp kārtām izveidojās diezgan liela sprauga. Lai to vieglāk aizpildītu, pāris ēdamkarotes krēma samaisīju ar tikpat daudz sadrupinātā biskvīta.
    Šajā gadījumā manai kūkai starp kārtām izveidojās diezgan li...

    FOTO: Janas kūkas

  15. Ar iegūto masu nosmērēju kūkas malas. Tagad kūka ir labi nošpaktelēta un krēmu tai pārklāt būs vieglāk.
    Ar iegūto masu nosmērēju kūkas malas. Tagad kūka ir labi noš...

    FOTO: Janas kūkas

  16. Ar atlikušo krēmu pārklāj kūkas virsmu un malas.
    Ar atlikušo krēmu pārklāj kūkas virsmu un malas.

    FOTO: Janas kūkas

  17. Kūkas dekorēšanai ir dažādas iespējas - gan drupaču maliņas, gan šokolādes skaidiņas, gan pavisam vienkāršs akcents no šokolādes vai augļiem.
    Kūkas dekorēšanai ir dažādas iespējas - gan drupaču maliņas,...

    FOTO: Janas kūkas

  18. Nedaudz paeksperimentēju un kūkas virsmai pārlēju glazūru (neitrālā glazūra - cukura sīrups, smiltsērkšķu sula un želatīns).

    Lai labi garšo!
    Nedaudz paeksperimentēju un kūkas virsmai pārlēju glazūru (n...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas