Kūkas garša bija bagātīga - alus piešķīra pilnīgu garšas buķeti, krēms papildināja šokolādes noti un kūka garšoja ne tikai stiprajam dzimumam, bet arī dāmām.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Kakao un alus biskvītam:
250mlalus (Tērvetes)
250gsviesta
75gkakao
400gcukura
142mlskābā krējuma
2olas
275gmiltu
1tējk.vaniļas cukura
2tējk.sodas
Kakao krēmam:
1paciņa krēmsiera (Rasa)
300gsaldā krējuma
3ēd. k.kakao
Pāris ēdamkarotes karsta ūdens
Cukurs pēc garšas
Cukura sīrupam:
1/2citrona sula
Brūnais cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Katliņā silda alu un sviestu līdz tas izkusis. Masai pievieno kakao, cukuru un kārtīgi izmaisa. Masu nedaudz atdzesē.
FOTO: Janas kūkas
Tikmēr puto olas ar krējumu un vaniļas cukuru.
FOTO: Janas kūkas
Padzisušo kakao masu un olu masu savieno.
FOTO: Janas kūkas
Traukā izsijā miltus ar sodu un pievieno iegūtajai masai. Mīklu ar mikseri kārtīgi izmaisa.
FOTO: Janas kūkas
Masu lej iepriekš sagatavotā veidnē, kura izklāta ar cepampapīru un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 50 minūtes.
FOTO: Janas kūkas
Gatavu biskvītu atdzesē. Biskvīta virsma pacēlās ar uzkalniņu un par daudz apbrūnēja, tāpēc īpaši to nedemonstrēju. Labākam rezultātam veidnes malas vajadzētu aptīt ar folliju - biskvīts cepsies vienmērīgāk.
FOTO: Janas kūkas
Biskvītu pārgriezu uz pusi, taču to varētu griezt arī trijās kārtās.
Lai biskvīts būtu sulīgāks, pagatavoju sīrupu no nedaudz ūdens, puses citrona sulas un pāris ēdamkarotēm brūnā cukura. Citrona garša labi kontrastēs ar šokolādes garšām.
FOTO: Janas kūkas
Puto krēmsieru ar cukuru. Tam jābūt paturētam istabas temperatūrā. Citā traukā ieber kakao pulveri un pievieno nedaudz karsta ūdens. Masu izmaisa. Kakao maisījumu pievieno krēmsieram un masas savieno. Puto saldo krējumu un pievieno kakao masai. Visu labi samaisa.
FOTO: Janas kūkas
Kā jau minēju, cepšanas gaitā izveidojušos uzkalnu biskvītam nogriezu. Virskārta bija vietām apbrūnējusi un uzkalns tortei veidotu nelīdzenu formu. Mīkstumu sadrupināju un no tā, liekot kopā kūku, izveidoju it kā vēl vienu kārtu.
FOTO: Janas kūkas
Abas biskvīta plāksnes samitrināju ar sīrupu. Plāksni, kura būs virspusē kūkai, samitrināju no otras puses.
Kārtoju kūku secīgi - pirmā kārta biskvīts un virsū daļa no krēma. Tālāk - sadrupinātā biskvīta kārta, kurai arī pārklāj krēmu. Virsū liek otru veselo biskvīta ripu.
FOTO: Janas kūkas
Šajā gadījumā manai kūkai starp kārtām izveidojās diezgan liela sprauga. Lai to vieglāk aizpildītu, pāris ēdamkarotes krēma samaisīju ar tikpat daudz sadrupinātā biskvīta.
FOTO: Janas kūkas
Ar iegūto masu nosmērēju kūkas malas. Tagad kūka ir labi nošpaktelēta un krēmu tai pārklāt būs vieglāk.
FOTO: Janas kūkas
Ar atlikušo krēmu pārklāj kūkas virsmu un malas.
FOTO: Janas kūkas
Kūkas dekorēšanai ir dažādas iespējas - gan drupaču maliņas, gan šokolādes skaidiņas, gan pavisam vienkāršs akcents no šokolādes vai augļiem.
FOTO: Janas kūkas
Nedaudz paeksperimentēju un kūkas virsmai pārlēju glazūru (neitrālā glazūra - cukura sīrups, smiltsērkšķu sula un želatīns).