Sākums > Receptes > Uzkodas

Ķiploku grauzdiņi

2019. gada 18. februāris
Foto: Virtuve diviem
Pavisam vienkārši pagatavojami ķiploku grauzdiņi mājas apstākļos. Turklāt var izmantot rupjmaizi, kura nostāvējusi dažas dienas un vairs nav pievilcīga sviestmaizēm. Vīriem taisni kā radīti pie aliņa.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež rupjmaizi garenos salmiņos un uzliek uz cepamās plāts.
2. Uzlej uz saujas augu eļļu un apmaisa sagriezto rupjmaizi. Šādi atkārto vairākas reizes.
3. Tālāk būs mazs knifiņš- sagriezto rupjmaizi apkaisa ar sāli pēc savām garšas izjūtām.
NB! Izmanto tikai smalko sāli!
4. Tālāk liek visu cepeškrāsnī 150 grādos un uzmana, lai topošie grauzdiņi nepaliek pārāk cieti. Cep apmēram 15-20 minūtes.
5. Pa to laiku nomizo 2-3 daiviņas ķiploka. Ik pa laikam ar karoti apmaisa grauzdiņus.
6. Ņem ārā un saber visus lielā bļodā, izspiežam caur spiedi ķiploka daiviņas un vēl karstus apmaisa. Ķiploku ņem ar tādu aprēķinu: divi zobiņi uz klaipiņu rupjmaizes, kas vēlas stiprākus, var piespiest vairāk.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu