Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ķiploku grauzdiņi

FOTO: Virtuve diviem

Pavisam vienkārši pagatavojami ķiploku grauzdiņi mājas apstākļos. Turklāt var izmantot rupjmaizi, kura nostāvējusi dažas dienas un vairs nav pievilcīga sviestmaizēm. Vīriem taisni kā radīti pie aliņa.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Rupjmaize
  • Ķiploks
  • Smalkais sāls
  • Augu eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagriež rupjmaizi garenos salmiņos un uzliek uz cepamās plāts.
  2. Uzlej uz saujas augu eļļu un apmaisa sagriezto rupjmaizi. Šādi atkārto vairākas reizes.
  3. Tālāk būs mazs knifiņš- sagriezto rupjmaizi apkaisa ar sāli pēc savām garšas izjūtām.
    NB! Izmanto tikai smalko sāli!
  4. Tālāk liek visu cepeškrāsnī 150 grādos un uzmana, lai topošie grauzdiņi nepaliek pārāk cieti. Cep apmēram 15-20 minūtes.
  5. Pa to laiku nomizo 2-3 daiviņas ķiploka. Ik pa laikam ar karoti apmaisa grauzdiņus.
  6. Ņem ārā un saber visus lielā bļodā, izspiežam caur spiedi ķiploka daiviņas un vēl karstus apmaisa. Ķiploku ņem ar tādu aprēķinu: divi zobiņi uz klaipiņu rupjmaizes, kas vēlas stiprākus, var piespiest vairāk.

    Lai labi garšo!
    Ņem ārā un saber visus lielā bļodā, izspiežam caur spiedi ķi...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas