Sirsnīgas pankūkas

Iedomājies, kādreiz, sen-senos laikos, pankūkas nepildīja ar gaļu, šķiņķi vai sieru, jo tas esot bijis ļoti dārgi. Ar lielu izbrīnu uzzināju, ka gaļas vietā izmantoja sirdi. Ja es nezinātu, ka tā ir sirds, mūžā nebūtu uzminējis ar ko ir pildītas šīs pankūkas. Uzreiz patiekšu, man bija liellopa sirds, bet var ņemt cūku sirdis - tās ir mazākas pēc izmēra un ir krietni lētākas.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

  • Pankūkām:
  • 500 g miltu
  • 225 ml piena
  • 2 olas
  • Sāls
  • Cukurs
  • Eļļa
  • Pildījumam:
  • 1 kg svaigas sirdis
  • 2 sīpoli
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 20 g sviesta
  • 3 lauru lapas
  • 4-5 smaržīgie pipari
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

130 min.
  1. Gatavo pildījumu. Sirdi sagriež mazākos gabalos, pārlej ar ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas, pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus un vāra apm. 1,5st.
  2. Sirdi atdzesē un samaļ ar gaļas mašīnu vai sasmalcina ar blenderi.
  3. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, apcep sviestā un pievieno sasmalcinātais sirdij. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
  4. Gatavo pankūkas. Olas uzputo, pievieno pienu un miltus un uzputo vēlreiz. Pievieno pa šķipsniņai sāls un cukuru.
  5. Uzkarsētā pannā izcep plānās pankūkas. Pankūkas cep prakstiski tikai no vienas puses, otru pusi apcep tikai lai nav pavisam jēls.
  6. Gatavas pankūkas liek uz darba virsmas ar apcepto daļu uz augšu. Liek pildījumu - man sanāca divas pilnas karotes uz vienu pankūku. Tad pankūkas satin un cep vēlreiz.
    Pasniedz ar krējumu.

    Labu apetīti!
    Gatavas pankūkas liek uz darba virsmas ar apcepto daļu uz au...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi