Apelsīnu kēkss

2019. gada 4. februāris
Foto: Virtuve diviem
Īsts itāļu apelsīnu kēkss - smaržīgs un gaisīgs.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
80 min
1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 170 grādiem.Lieto 24 cm lielu formu.Es cepu 2-vās 18 cm platās formās.Formā ieklāj cepampapīru vai iesmērē ar taukvielām un nokaisa ar miltiem.
2. Atsevišķā traukā samaisa miltus ar cepampulveri un sodu.
3. Saputo olas ar cukuru pāris minūtes, līdz masa kļūst gaisīga.
4. Tad samazina ātrumu un putojot pievieno miltu maisījumu, apelsīnu miziņu, apelsīnu sulu, eļļu, sāli, līdz viss viendabīgs.
5. Cep 170 grādos 50-55 minūtes. Ja sāk degt virsiņa, tad pēdējās 10 minūes var uzklāt foliju.
Foto: Virtuve diviem
6. Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru. Uzglabā istabas temperatūrā.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu