Apelsīnu kēkss

Kolekcijas: Fotorecepšu
Īsts itāļu apelsīnu kēkss - smaržīgs un gaisīgs.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 200-250 g cukura
  • 4 olas
  • 150 ml eļļas
  • 150 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas)
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. sodas
  • Rīvēta apelsīna miziņa
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

80 min.
  1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 170 grādiem.Lieto 24 cm lielu formu.Es cepu 2-vās 18 cm platās formās.Formā ieklāj cepampapīru vai iesmērē ar taukvielām un nokaisa ar miltiem.
  2. Atsevišķā traukā samaisa miltus ar cepampulveri un sodu.
  3. Saputo olas ar cukuru pāris minūtes, līdz masa kļūst gaisīga.
  4. Tad samazina ātrumu un putojot pievieno miltu maisījumu, apelsīnu miziņu, apelsīnu sulu, eļļu, sāli, līdz viss viendabīgs.
  5. Cep 170 grādos 50-55 minūtes. Ja sāk degt virsiņa, tad pēdējās 10 minūes var uzklāt foliju.
    Cep 170 grādos 50-55 minūtes. Ja sāk degt virsiņa, tad pēdēj...
  6. Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru. Uzglabā istabas temperatūrā.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru. Uzglabā istabas temperat...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Alina Kostareva 4. februāris 16:36
Izcili! Paldies! Pievienošu kolekcijai. Līdz šīm pati mīļāka apelsīnu kūka bija šī https://www.piegalda.lv/receptes/apelsinu-un-mandelu-kuka/

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi