Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Apelsīnu kēkss

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Īsts itāļu apelsīnu kēkss - smaržīgs un gaisīgs.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 200-250 g cukura
  • 4 olas
  • 150 ml eļļas
  • 150 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas)
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. sodas
  • Rīvēta apelsīna miziņa
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 170 grādiem.Lieto 24 cm lielu formu.Es cepu 2-vās 18 cm platās formās.Formā ieklāj cepampapīru vai iesmērē ar taukvielām un nokaisa ar miltiem.
  2. Atsevišķā traukā samaisa miltus ar cepampulveri un sodu.
  3. Saputo olas ar cukuru pāris minūtes, līdz masa kļūst gaisīga.
  4. Tad samazina ātrumu un putojot pievieno miltu maisījumu, apelsīnu miziņu, apelsīnu sulu, eļļu, sāli, līdz viss viendabīgs.
  5. Cep 170 grādos 50-55 minūtes. Ja sāk degt virsiņa, tad pēdējās 10 minūes var uzklāt foliju.
    Cep 170 grādos 50-55 minūtes. Ja sāk degt virsiņa, tad pēdēj...

    FOTO: Virtuve diviem

  6. Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru. Uzglabā istabas temperatūrā.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru. Uzglabā istabas temperat...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomāti ar sīpoliem želejā

Tomāti ar sīpoliem želejā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas