Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Tomātu un lēcu zupa ar timiānu

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Veģetārās
Paldies par sildošās zupas recepti uztura speciālistei Jevgēnijai Jansonei un ELVI.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.2 l vistas vai dārzeņu buljona
  • 400 g kubiņos sagrieztu tomātu savā sulā
  • 300 g melno vai sarkano lēcu
  • 3-4 timiāna zariņi
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 1 burkāns, sagriezts mazos kubiņos
  • 2 daiviņa/s sakapātas ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1/2 tējk. malta muskatrieksta
  • 1/2 tējk. maltā koriandra
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • Grauzdētā maize pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņā uzkarsē olīveļļu, apmēram vienu minūti apcep tajā sīpolus, burkānus un ķiplokus.
  2. Pielej buljonu, uzvāra.
  3. Liek buljonā lēcas, garšvielas un rozmarīna zariņus, vāra līdz lēcas ir gandrīz gatavas.
  4. Pieliek klāt tomātus un karsē vēl 3-4 minūtes, līdz lēcu gatavībai.
    Pasniedz kopā ar grauzdētu maizi.

    Labu apetīti!
    Pieliek klāt tomātus un karsē vēl 3-4 minūtes, līdz lēcu gat...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena kēkss

Biezpiena kēkss

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas