Tomātu un lēcu zupa ar timiānu

Kolekcijas: Veģetārās
Paldies par sildošās zupas recepti uztura speciālistei Jevgēnijai Jansonei un ELVI.
Foto: publicitātes

Sastāvdaļas

  • 1.2 l vistas vai dārzeņu buljona
  • 400 g kubiņos sagrieztu tomātu savā sulā
  • 300 g melno vai sarkano lēcu
  • 3-4 timiāna zariņi
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 1 burkāns, sagriezts mazos kubiņos
  • 2 daiviņa/s sakapātas ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1/2 tējk. malta muskatrieksta
  • 1/2 tējk. maltā koriandra
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • Grauzdētā maize pasniegšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņā uzkarsē olīveļļu, apmēram vienu minūti apcep tajā sīpolus, burkānus un ķiplokus.
  2. Pielej buljonu, uzvāra.
  3. Liek buljonā lēcas, garšvielas un rozmarīna zariņus, vāra līdz lēcas ir gandrīz gatavas.
  4. Pieliek klāt tomātus un karsē vēl 3-4 minūtes, līdz lēcu gatavībai.
    Pasniedz kopā ar grauzdētu maizi.

    Labu apetīti!
    Pieliek klāt tomātus un karsē vēl 3-4 minūtes, līdz lēcu gat...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi