Pildīta līdaka

2019. gada 21. janvāris
Foto: Virtuve diviem
Ēdot šo gardumu, visi aizmirst par asakām un beigās tik pirkstiņus aplaiza.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
120 min
1. Zivi notīra. Līdaku apkaisa no visām pusēm ar sāli un pipariem pēc katra izjūtām.
Foto: Virtuve diviem
2. Apkaisa ar svaigām, smalki sagrieztām dillēm no visām pusēm (bagātīgi), var izmantot žāvētas, ja nav svaigu pie rokas.
3. Tālāk sagriež sīpolu vidēji smalki, svaigus tomātus un svaigu gurķi. Tomātus četrās daļās un šķēlēs, gurķi uz pusēm un šķēlēs. Šoreiz nepieliku, bet ir likti klāt arī burkāni un konservēta kukurūza. Tas piedod labu garšu. Daļu dārzeņu saliek vēderā, daļu saliek apkārt.
Foto: Virtuve diviem
4. Ņem majonēzi, iesmērēj līdaku, iespiež lielāko daļu majonēzes vēderā.
5. Pa kārtām vēl sakaisa iekšā dilles un cukuru.No cukura baidīties nevajag,jo tas piedos saldskābu garšu. Bez cukura būs vienkārši skābens. To visu gatavo līdakai uzliktai uz folijas!
6. Visam neaizmirst uzspiest virsū vēl majonēzi, mazliet apkaisa ar sāli un cukuru no ārpuses uz dārzeņiem. Līdaka guļ uz muguras un tādā veidā tiek ietīta folijā.
7. Šoreiz līdaka tiek gatavota cepeškrāsnī un rezultāts nav sliktāks. Cepeškrāsnī es līdaku lieku uz cepamplāts. Cep apmēram no 1 st.15 minūtēm līs 1 st.30 minūtēm. Tas atkarīgs cik liela līdaka
Foto: Virtuve diviem
8. Mazs knifiņš ,ja gatavojat grilā, neaizmirstiet uzlikt vāku un vilkmi atstāt uz vienu trešdaļu. Tad ogles neaizdegsies, bet karstums būs pietiekošs. Tas ir labāks par jebko! Visiem iesaku šo recepti!

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu