Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Biskvīts

Foto: Iesācēja konditore
Pagatavošana
30 min
1. Atdala olas dzeltenumu no baltuma.
2. Dzeltenumam pievieno 2/3 cukura, citrona miziņu un puto, līdz cukurs izkusis.
3. Olas baltumu puto, pusputotam pieliek cukuru un puto, līdz putas stingras
4. Saputotam olu dzeltenumam pielej citronu sulu, pieliek izsijātus kviešu miltus un kartupeļu cieti, izcilā saputoto olas baltumu.
5. Liek ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkasītā veidnē (Es pati liku cepešpannā, tik uzliku cepampapīru) Cep uz 180 grādiem. Var ņemt ārā no cepeškrāsns , kad apbrūnējusi.


Jo ilgāk cepsies biskvīts, jo sausāks viņš būs.
6. Atdzisušu sagriež gabaliņos, sakārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar augļu sulu vai pienu, tēju, kafiju.

Lai labi garšo!
Foto: Iesācēja konditore