Šīs ir tradicionālās Zviedru piparkūkas. Tās ir ļoti trauslas un garšīgas. Es pat teiktu, ka tās spēj radīt atkarību, jo no tām nevaru atteikties.
Paldies par recepti Rimi Gardēdim Normundam Baranovskim.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
150gsviesta
50gtumšā cukura sīrupa
50ggaišā cukura sīrupa
250gbrūnā cukura (niedru)
1tējk.malta kanēļa
1tējk.malta ingvera
1/2tējk.malta kardamona
100mlūdens
450gkviešu miltu
1/2tējk.sodas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
999 min.
Katlā vāra sviestu, cukuru sīrupus, cukuru un ūdeni, pievieno arī garšvielas.
Kad cukurs izkusis pilnībā, ber klāt miltus un sodu.
Plaucē mīklu, to cītīgi maisot.
Mīklu atdzesē un ietin cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē. Atstāj ledusskapī uz nakti vai ilgāk.
Izrullē plānu mīklu, veido formiņas un cep piparkūkas 200 grādos 5 - 8 minūtes, līdz tās ir viegli brūnas.