Tradicionālās zviedru piparkūkas jeb Pepperkakor

Šīs ir tradicionālās Zviedru piparkūkas. Tās ir ļoti trauslas un garšīgas. Es pat teiktu, ka tās spēj radīt atkarību, jo no tām nevaru atteikties.
Paldies par recepti Rimi Gardēdim Normundam Baranovskim.
Foto: publicitātes

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 50 g tumšā cukura sīrupa
  • 50 g gaišā cukura sīrupa
  • 250 g brūnā cukura (niedru)
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. malta ingvera
  • 1/2 tējk. malta kardamona
  • 100 ml ūdens
  • 450 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. sodas

Pagatavošana

999 min.
  1. Katlā vāra sviestu, cukuru sīrupus, cukuru un ūdeni, pievieno arī garšvielas.
  2. Kad cukurs izkusis pilnībā, ber klāt miltus un sodu.
  3. Plaucē mīklu, to cītīgi maisot.
  4. Mīklu atdzesē un ietin cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē. Atstāj ledusskapī uz nakti vai ilgāk.
  5. Izrullē plānu mīklu, veido formiņas un cep piparkūkas 200 grādos 5 - 8 minūtes, līdz tās ir viegli brūnas.

    Lai labi garšo!
    Izrullē plānu mīklu, veido formiņas un cep piparkūkas 200 gr...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi