Vegānās piparkūkas garšo vienlīdz labi, turklāt ir vienkāršāk pagatavojamas – mīkla nav jāplaucē, tikai jāsajauc.
Paldies par recepti Rimi Gardēdim Normundam Baranovskim.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
150gmandeļu miltu
150gsamaltu dateļu
130gspeltas kviešu miltu
120gkokosa eļļas
110mlkļavu vai bērzu sulas sīrupa
2ēd. k.piparkūku garšvielu maisījuma (malta)
1/2tējk.cepamā pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
999 min.
Sajauc samaltas dateles ar mandeļu miltiem, pievieno kokosa eļļu (istabas temperatūrā) un sīrupu.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un maltām piparkūku garšvielām.
Sajauc visu kopā un cītīgi izmīca mīklu.
Ietin cepampapīrā vai plēvē un liek ledusskapī uz nakti vai ilgāk. Ar piparkūku mīklu ir tā – jo ilgāku laiku tā nostāvas, jo vairāk garšu atraisās. Šai mīklai gan labāk nevajadzētu stāvēt ilgāk par nedēļu, jo tajā ir dateles, kas var saskābt.
Karsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Izrullē mīklu un izspiež formiņas. Cep piparkūkas 10 minūtes, bet uzmani, lai neapdeg, jo mandeļu milti kļūst brūni ātrāk. Atdzesē un izgaršo.