Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Vegānās piparkūkas

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Vegānās piparkūkas garšo vienlīdz labi, turklāt ir vienkāršāk pagatavojamas – mīkla nav jāplaucē, tikai jāsajauc.
Paldies par recepti Rimi Gardēdim Normundam Baranovskim.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g mandeļu miltu
  • 150 g samaltu dateļu
  • 130 g speltas kviešu miltu
  • 120 g kokosa eļļas
  • 110 ml kļavu vai bērzu sulas sīrupa
  • 2 ēd. k. piparkūku garšvielu maisījuma (malta)
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Sajauc samaltas dateles ar mandeļu miltiem, pievieno kokosa eļļu (istabas temperatūrā) un sīrupu.
  2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un maltām piparkūku garšvielām.
  3. Sajauc visu kopā un cītīgi izmīca mīklu.
  4. Ietin cepampapīrā vai plēvē un liek ledusskapī uz nakti vai ilgāk. Ar piparkūku mīklu ir tā – jo ilgāku laiku tā nostāvas, jo vairāk garšu atraisās. Šai mīklai gan labāk nevajadzētu stāvēt ilgāk par nedēļu, jo tajā ir dateles, kas var saskābt.
  5. Karsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Izrullē mīklu un izspiež formiņas. Cep piparkūkas 10 minūtes, bet uzmani, lai neapdeg, jo mandeļu milti kļūst brūni ātrāk. Atdzesē un izgaršo.

    Lai labi garšo!
    Karsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Izrullē mīklu un izspiež...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas