Muskovado piparkūkas

Šo piparkūku īpašā garša un kraukšķīgums slēpjas cukurā. Pats cukurs jau pirms pārstrādes ir ķepīgs un tas šo elementu iedod arī šīm gardajām piparkūkām.
Paldies par recepti Rimi Gardēdim Normundam Baranovskim.
Foto: publicitātes

Sastāvdaļas

  • 130 g sviesta
  • 150 g tumšā muskovado cukura
  • 100 g cukura un kukurūzu cietes sīrupa
  • 2 ēd. k. piparkūku garšvielu
  • 280 g speltas kviešu miltu
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 1 vistas ola

Pagatavošana

999 min.
  1. Katlā silda sviestu ar cukura sīrupu un muskovado cukuru.
  2. Kad cukurs izkusis, liek klāt aptuveni 150 g miltu.
  3. Mīklu noplaucē. Ļauj mīklai padzist, līdz to var noturēt rokās.
  4. Tad mīklai pievieno vienu olu, iemaisa izsijātus atlikušos miltus un sodu.
  5. Mīklu ietin cepamajā papīrā vai pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz nakti vai ilgāk.
  6. Piparkūkas cep 200 grādos 8 - 12 minūtes. Laiks atkarīgs no piparkūku lieluma un biezuma.

    Lai labi garšo!
    Piparkūkas cep 200 grādos 8 - 12 minūtes. Laiks atkarīgs no...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize