Plucinātā cūkgaļa ar upeņu alu

Paldies par recepti bloga "Našķoties" autorei Zanei Ozoliņai un "Lielvārdes alus".

Sastāvdaļas

  • 2 kg cūkgaļas pleca daļas
  • 300 ml "Lielvārdes" upeņu stauta
  • 4 paliela izmēra sīpoli
  • 4 ēd. k. tumši brūnā cukura
  • 2 ēd. k. saldās paprikas pulvera
  • 2 ēd. k. sāls
  • 2 ēd. k. drupinātu ķiploku
  • 1.5 tējk. asās paprikas pulvera
  • 2 ēd. k. olīveļļas cepamās pannas ietaukošanai pirms cepšanas

Pagatavošana

400 min.
  1. Bļodiņā sajauc brūno cukuru, saldās paprikas pulveri, asās paprikas pulveri, sāli un drupinātos ķiplokus.
  2. Sīpolus nomizo, katru sagriež uz pusēm un katru pusi vēl trīs daļās. Dziļas cepampannas iekšpusi ieziež ar olīveļļu un tajā ber sagrieztos sīpolus.
  3. Cūkgaļu kārtīgi no visām pusēm ierīvē ar pagatavoto maisījumu, gaļu liek uz sīpolu gabaliņiem un pannā ielej arī “Lielvārdes” upeņu stautu.
  4. Pannu pārklāj ar alumīnija foliju un tās malas piespiež cieši pannai.
  5. Pannu liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī, un gaļu gatavo 6 stundas. Pēcāk alumīnija foliju no pannas noņem un gaļu turpina gatavot vēl stundu.
  6. Kad gaļa gatava, to ar divām dakšiņām saplucina – ar vienu gaļas gabalu pieturot, bet ar otru atdalot gaļas strēmelītes.
  7. Gatavu plucināto cūkgaļu var pasniegt gan kā burgera pildījumu, gan tako laiviņās, gan ēst ierastā svētku cepeša vietā.

    Lai labi garšo!
    Gatavu plucināto cūkgaļu var pasniegt gan kā burgera pildīju...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi