Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Plucinātā cūkgaļa ar upeņu alu

2018. gada 14. decembris
Foto: Receptes.lv
Paldies par recepti bloga "Našķoties" autorei Zanei Ozoliņai un "Lielvārdes alus".
Pagatavošana
400 min
1. Bļodiņā sajauc brūno cukuru, saldās paprikas pulveri, asās paprikas pulveri, sāli un drupinātos ķiplokus.
2. Sīpolus nomizo, katru sagriež uz pusēm un katru pusi vēl trīs daļās. Dziļas cepampannas iekšpusi ieziež ar olīveļļu un tajā ber sagrieztos sīpolus.
3. Cūkgaļu kārtīgi no visām pusēm ierīvē ar pagatavoto maisījumu, gaļu liek uz sīpolu gabaliņiem un pannā ielej arī “Lielvārdes” upeņu stautu.
4. Pannu pārklāj ar alumīnija foliju un tās malas piespiež cieši pannai.
5. Pannu liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī, un gaļu gatavo 6 stundas. Pēcāk alumīnija foliju no pannas noņem un gaļu turpina gatavot vēl stundu.
6. Kad gaļa gatava, to ar divām dakšiņām saplucina – ar vienu gaļas gabalu pieturot, bet ar otru atdalot gaļas strēmelītes.
7. Gatavu plucināto cūkgaļu var pasniegt gan kā burgera pildījumu, gan tako laiviņās, gan ēst ierastā svētku cepeša vietā.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu