Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Svētku maize

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti "Dobeles dzirnavnieks".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu
  • 200 g pilngraudu rudzu miltu
  • 580 ml ūdens
  • 1.5 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. rauga
  • Olīveļļa cepamā papīra ieziešanai
  • Kviešu milti mīklas samīcīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

720 min.
  1. Bļodā samaisa kviešu un rudzu miltus, sāli un raugu, pievieno ūdeni, mīklu ar karoti samaisa un atstāj istabas temperatūrā rūgt 10 stundas.
  2. Uzrūgušo mīklu no bļodas izstumj uz galda, kas bagātīgi apbērts ar miltiem, pāris reizes pārloka uz pusēm un liek uz cepamā papīra, kas ieziests ar olīveļļu un izklāts lēzenā bļodā. Mīklu atstāj uzrūgt atkārtoti 2 stundas.
  3. Kad mīklas rūgšanai paredzētais laiks jau gandrīz pagājis, cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C un tajā liek apmēram 22 cm diametra izmēra čuguna katliņu vai līdzīga izmēra karstumizturīgu cepamformu, to uzkarsē apm. 5 min.
  4. Uzrūgušo mīklu ar visu cepamo papīru ieceļ sakarsētajā katliņā vai pannā, to pārklāj ar karstumizturīgu vāku un liek cepeškrāsnī gatavoties 40 min, pēcāk vāku noņem un gatavošanu turpina vēl 30 min.
  5. Gatavo maizi sagriež šķēlēs un pasniedz ar sviestu, kas sajaukts ar sīki sakapātām dillēm, sāli un ķiploku gabaliņiem.

    Labu apetīti!
    Gatavo maizi sagriež šķēlēs un pasniedz ar sviestu, kas saja...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu tomātu biezzupa

Ceptu tomātu biezzupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. jūlijs 17:44 29.07 17:44
Knifi, lai mājās karbonāde garšotu tikpat labi kā ceļmalas krodziņā (5)
Iesaka šefpavārs Ingmārs Ladigs

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas