Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Svētku cepetis "Eksotiskā garšu karaliene"

Svētku cepetis "Eksotiskā garšu karaliene"

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti Aijai Vītoliņai un "Ķekava".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vesela “Ķekava” vista
  • 2 ēd. k. medus
  • 1 citrons, sagriezts ripiņās
  • Sula no 1 citrona
  • 2 ēd. k. svaigi rīvēta ingvera
  • 4 ēd. k. sojas mērces
  • 1 tējk. Kajennas piparu
  • Nedaudz olīveļļas
  • Pasniegšanai:
  • Rīsi
  • Kurkums
  • Ūdens
  • Dārzeņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

85 min.
  1. Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas – sulu no 1 citrona, sojas mērci, sarīvētu ingvera sakni, Kajennas piparus, medu un olīveļļu. Maisa, līdz medus izkusis.
  2. Ar iegūto marinādi ierīvē vistu (pusi marinādes atstājot dārzeņiem), pievieno ripiņās sagriezto citronu, un liek cepties 200 ºC temperatūrā 1 stundu.
  3. Pagatavo rīsus pēc instrukcijas uz iepakojuma, vārot pievieno kurkumu.
  4. Sagriež gabalos dārzeņus, nedaudz apcep uz pannas, beigās sajauc ar atlikušo marinādi un vēl nedaudz pacep.
  5. Gatavo cepeti pasniedz ar rīsiem un dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Gatavo cepeti pasniedz ar rīsiem un dārzeņiem.

Labu apetī...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Mājās gatavota zemeņu saldējuma kūka

Mājās gatavota zemeņu saldējuma kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas