Svētku cepetis "Eksotiskā garšu karaliene"

3 1
Paldies par recepti Aijai Vītoliņai un "Ķekava".

Sastāvdaļas

  • 1 vesela “Ķekava” vista
  • 2 ēd. k. medus
  • 1 citrons, sagriezts ripiņās
  • Sula no 1 citrona
  • 2 ēd. k. svaigi rīvēta ingvera
  • 4 ēd. k. sojas mērces
  • 1 tējk. Kajennas piparu
  • Nedaudz olīveļļas
  • Pasniegšanai:
  • Rīsi
  • Kurkums
  • Ūdens
  • Dārzeņi

Pagatavošana

85 min.
  1. Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas – sulu no 1 citrona, sojas mērci, sarīvētu ingvera sakni, Kajennas piparus, medu un olīveļļu. Maisa, līdz medus izkusis.
  2. Ar iegūto marinādi ierīvē vistu (pusi marinādes atstājot dārzeņiem), pievieno ripiņās sagriezto citronu, un liek cepties 200 ºC temperatūrā 1 stundu.
  3. Pagatavo rīsus pēc instrukcijas uz iepakojuma, vārot pievieno kurkumu.
  4. Sagriež gabalos dārzeņus, nedaudz apcep uz pannas, beigās sajauc ar atlikušo marinādi un vēl nedaudz pacep.
  5. Gatavo cepeti pasniedz ar rīsiem un dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Gatavo cepeti pasniedz ar rīsiem un dārzeņiem.

Labu apetī...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni