Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Svētku cepetis "Eksotiskā garšu karaliene"

2018. gada 15. novembris
Foto: Receptes.lv
Paldies par recepti Aijai Vītoliņai un "Ķekava".
Pagatavošana
85 min
1. Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas – sulu no 1 citrona, sojas mērci, sarīvētu ingvera sakni, Kajennas piparus, medu un olīveļļu. Maisa, līdz medus izkusis.
2. Ar iegūto marinādi ierīvē vistu (pusi marinādes atstājot dārzeņiem), pievieno ripiņās sagriezto citronu, un liek cepties 200 ºC temperatūrā 1 stundu.
3. Pagatavo rīsus pēc instrukcijas uz iepakojuma, vārot pievieno kurkumu.
4. Sagriež gabalos dārzeņus, nedaudz apcep uz pannas, beigās sajauc ar atlikušo marinādi un vēl nedaudz pacep.
5. Gatavo cepeti pasniedz ar rīsiem un dārzeņiem.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu