Paldies par recepti Taukvielas.lv.
Receptes autore: Dita Lase.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Biskvītam:
200gmiltu
100gcukura
80gmargarīna EveSol
4tējk.(bez kaudzes) cepamā pulvera
2vārītas vai tvaicētas bietes
50mlcitronu sulas (~1 citrons)
Vaniļa vai citrona miziņa
Sarkanā pārtikas krāsviela (ja vēlas tiešām sarkanu biskvītu, dozēšanu skatīt uz krāsas etiķetes)
Krēmam:
200gmargarīna EveSol
200giebiezinātā piena ar cukuru (vai krēmsiera, kam pēc garšas pievieno pūdercukuru)
Vaniļa
Papildus:
100gaveņu ievārījuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
999 min.
Mīkstu margarīnu ar karotes palīdzību saberž kopā ar cukuru.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno margarīna masai un vēlreiz visu saberž kopā - līdz izveidojas vienmērīgas drupatas, līdzīgas rīvmaizei. Jo drupatas būs vienmērīgākas, jo labāks būs biskvīts.
Bietes samaļ blenderī kopā ar citronu sulu, krāsvielu, garšvielu. Nomēra 300ml no šīs masas.
Krāsni uzkarsē līdz 180C, veidni izklāj ar cepam papīru.
Samaisa biskvīta drupatas ar biešu masu, nekuļ, bet maisa, līdz viss viendabīgi sajaucies. Nekavējoties liek veidnē un cep ~25-35 min., līdz iedurot ar koka irbulīti biskvīta vidū, irbulītis neaplīp ar mīklas piciņām.
Izņem biskvītu no krāsns, ļauj 10 minūtes pastāvēt veidnē, tad izņem no veidnes, uzmanīgi noloba cepam papīru. Atstāj biskvītu pilnībā atdzist (4-6 stundas).
Pēc vēlēšanās - aveņu ievārījumu izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas.
Krēmam paredzēto margarīnu saputo, līdz tas kļūst gaisīgs un gandrīz balts (aptuveni 15 min.), tad pakāpeniski pa karotei liek klāt iebiezināto pienu un turpina putot, līdz viss iebiezinātais piens ieputots. Pieliek garšvielas.
Biskvītu sagriež gareniski uz pusēm. Katru pusi apziež ar aveņu ievārījumu un krēmu, saliek vienu virs otra; ar krēmu apziež ar kūkas sānus. Dekorē pēc ieskatiem. Kūka visgaršīgākā ir nākamajā dienā, kad ir labi iestāvējusies!