Tomātu zupa ar mandeļu pienu

4 1
Receptes autors "Spilva"

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 800 g sasmalcinātu tomātu
  • 500 ml mandeļu piena vai saldā krējuma
  • 1 neliels puravs
  • 1 vidēji liels burkāns
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. pesto
  • 1 tējk. medus
  • 2 tējk. sviesta
  • 1 sauja svaiga bazilika
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Maizītei:
  • 6 šķēle/s gaišās čabatas
  • 3 biezas šķēles Čederas siera
  • 2 tējk. sviesta

Pagatavošana

30 min.
  1. Katliņā izkausē sviestu un apcep ripiņās sagrieztu puravu, sarīvētu burkānu un nelielos gabaliņos sagrieztu papriku. Pievieno 1/2 glāzi ūdens un sautē 10 minūtes.
  2. Katliņa saturam pievieno sāli, medu, baziliku, piparus un sasmalcinātus tomātus. Visu sablenderē, līdz izveidojusies viendabīga zīdaina masa.
  3. Sablenderētajai masai pievieno mandeļu pienu un uzsilda.
  4. Maizes šķēles apziež ar sviestu un ar apziesto pusi liek uz karstas pannas, pāri liek siera šķēli un otru maizes šķēli. Apgrauzdē 2 minūtes, līdz maizīte viegli zeltaina, siers pakusis, tad apgriež uz otru pusi. Uzliek vāku un grauzdē vēl 2 minūtes. Pasniedz kopā ar zupu.
  5. Karstā zupā liek karotīti pesto, apkaisa zaļumiem un ēd ar karsto maizīti.

    Labu apetīti!
    Karstā zupā liek karotīti pesto, apkaisa zaļumiem un ēd ar k...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas