Sākums > Receptes > Zupas

Tomātu zupa ar mandeļu pienu

2018. gada 8. novembris
Foto: Spilva
Receptes autors "Spilva"
Pagatavošana
30 min
1. Katliņā izkausē sviestu un apcep ripiņās sagrieztu puravu, sarīvētu burkānu un nelielos gabaliņos sagrieztu papriku. Pievieno 1/2 glāzi ūdens un sautē 10 minūtes.
2. Katliņa saturam pievieno sāli, medu, baziliku, piparus un sasmalcinātus tomātus. Visu sablenderē, līdz izveidojusies viendabīga zīdaina masa.
3. Sablenderētajai masai pievieno mandeļu pienu un uzsilda.
4. Maizes šķēles apziež ar sviestu un ar apziesto pusi liek uz karstas pannas, pāri liek siera šķēli un otru maizes šķēli. Apgrauzdē 2 minūtes, līdz maizīte viegli zeltaina, siers pakusis, tad apgriež uz otru pusi. Uzliek vāku un grauzdē vēl 2 minūtes. Pasniedz kopā ar zupu.
5. Karstā zupā liek karotīti pesto, apkaisa zaļumiem un ēd ar karsto maizīti.

Labu apetīti!
Foto: Spilva
Uz augšu