Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Burgeri "Gatavots mājās"

2018. gada 5. novembris
Foto: Zane Bloka
Mājās gatavotie tomēr garšo vislabāk!
Pagatavošana
40 min
1. Bekona šķēles pārgriež uz pusēm un uz pannas cep, līdz bekons zeltains un kraukšķīgs.
2. Pa to laigu sagriež dārzeņus šķēlēs.
3. Kad bekons gatavs, cep kotletes kā norādīts uz iepakojuma (manā gadījumā 2,5 minūtes no katras puses).
4. Pa to laiku 150 grādos, cepeškrāsnī uz restes apgrauzdē maizītes - to dara ne vairāk kā 5 minūtes, lai tās nepaliek cietas - vajadadzīgs, lai tā daļa, kas atrodas uz restes paliek viegli kraukšķīga.
5. Kad gaļa izcepta, uz tās uzliek siera šķēles un tad pēc iespējām - uzliek pannas vāku, lai siers izkūst, ievieto uz brīdi cepškrāsnī vai izmanto mikroviļņu krāsni.
6. Kad viss sagatavots, "būvē" burgerus: uz maizītes apakšējās daļas liek burgeru mērci, tālāk salātlapas, tomāts, bekons, gurķis, kotlete ar sieru, sīpols un visu noslēdz ar maizītes otru pusi uz kuras minimāli uzsiest kečups vai tomātu mērce.

Labu apetīti!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu