Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Burgeri "Gatavots mājās"

Burgeri "Gatavots mājās"

FOTO: Zane Bloka

Mājās gatavotie tomēr garšo vislabāk!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 6 burgeru maizītes ar sezama sēklām
  • 6 saldētās liellopa gaļas kotletes burgeriem
  • 6 šķēle/s Dzintara kausētā siera
  • 150 g American bacon
  • 4 marinēti gurķi
  • 1 tomāts
  • 1 sarkanais sīpols
  • Salātlapas "Iceberg"
  • Spilvas burgeru mērce
  • Kečups
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Bekona šķēles pārgriež uz pusēm un uz pannas cep, līdz bekons zeltains un kraukšķīgs.
  2. Pa to laigu sagriež dārzeņus šķēlēs.
  3. Kad bekons gatavs, cep kotletes kā norādīts uz iepakojuma (manā gadījumā 2,5 minūtes no katras puses).
  4. Pa to laiku 150 grādos, cepeškrāsnī uz restes apgrauzdē maizītes - to dara ne vairāk kā 5 minūtes, lai tās nepaliek cietas - vajadadzīgs, lai tā daļa, kas atrodas uz restes paliek viegli kraukšķīga.
  5. Kad gaļa izcepta, uz tās uzliek siera šķēles un tad pēc iespējām - uzliek pannas vāku, lai siers izkūst, ievieto uz brīdi cepškrāsnī vai izmanto mikroviļņu krāsni.
  6. Kad viss sagatavots, "būvē" burgerus: uz maizītes apakšējās daļas liek burgeru mērci, tālāk salātlapas, tomāts, bekons, gurķis, kotlete ar sieru, sīpols un visu noslēdz ar maizītes otru pusi uz kuras minimāli uzsiest kečups vai tomātu mērce.

    Labu apetīti!
    Kad viss sagatavots, "būvē" burgerus: uz maizītes apakšējās...

    FOTO: Zane Bloka

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas