Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ābolu vafeles

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kaut kas vidējs starp pankūku un cepumu. Padoms: lai gatavās vafeles neatdzistu, tās var ielikt līdz 90 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4-5 saldskābi āboli (~300 g sarīvētu)
  • 1.5 glāze/s miltu - vairāk, ja ļoti sulīgi āboli
  • 100 g cukura
  • 60 ml eļļas
  • 2 olas
  • 180 ml kefīra/jogurta
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. sodas (nav obligāti)
  • Pērļu cukurs, ja vēlas
  • Kanēlis, ja vēlas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Ābolus sarīvē uz rupjās rīves. Var izmantot izspaidus, kas paliek pāri spiežot sulu.
  2. Saputo olas ar cukuru.
  3. Pievieno kefīru, eļļu un visu viegli saputo.
  4. Pieber rīvētos ābolus, kanēli un visu samaisa ar karoti.
  5. Kā pēdējo pievieno miltus, cepampulveri un sāli. Mīkla ir kā biezs krējums. Ja liekas par škidru, pieliek vēl miltus. Parasti tas redzams pēc pirmā cepiena.
  6. Ar ēdamkaroti liek nelielas kaudzītes sakarsētā vafeļu pannā. Virsū vēl katrai vafelei var uzlikt plānu ābolu ripiņu, uzkaisīt kanēli un pērļu cukuru. Bet var arī iztikt bez tādas greznības. Tāpat būs garšīgi.
    Ar ēdamkaroti liek nelielas kaudzītes sakarsētā vafeļu pannā...

    FOTO: Virtuve diviem

  7. Var ēst gan siltas, gan aukstas.
    Mīklu var atstāt ledusskapī un cept arī nākošā dienā.

    Lai labi garšo!
    Var ēst gan siltas, gan aukstas.
Mīklu var atstāt ledusskap...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas