Ābolu vafeles

2018. gada 16. oktobris
Foto: Virtuve diviem
Kaut kas vidējs starp pankūku un cepumu. Padoms: lai gatavās vafeles neatdzistu, tās var ielikt līdz 90 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
50 min
1. Ābolus sarīvē uz rupjās rīves. Var izmantot izspaidus, kas paliek pāri spiežot sulu.
2. Saputo olas ar cukuru.
3. Pievieno kefīru, eļļu un visu viegli saputo.
4. Pieber rīvētos ābolus, kanēli un visu samaisa ar karoti.
5. Kā pēdējo pievieno miltus, cepampulveri un sāli. Mīkla ir kā biezs krējums. Ja liekas par škidru, pieliek vēl miltus. Parasti tas redzams pēc pirmā cepiena.
6. Ar ēdamkaroti liek nelielas kaudzītes sakarsētā vafeļu pannā. Virsū vēl katrai vafelei var uzlikt plānu ābolu ripiņu, uzkaisīt kanēli un pērļu cukuru. Bet var arī iztikt bez tādas greznības. Tāpat būs garšīgi.
Foto: Virtuve diviem
7. Var ēst gan siltas, gan aukstas.
Mīklu var atstāt ledusskapī un cept arī nākošā dienā.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu