Ābolu vafeles

5 1
Kaut kas vidējs starp pankūku un cepumu. Padoms: lai gatavās vafeles neatdzistu, tās var ielikt līdz 90 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 4-5 saldskābi āboli (~300 g sarīvētu)
  • 1.5 glāze/s miltu - vairāk, ja ļoti sulīgi āboli
  • 100 g cukura
  • 60 ml eļļas
  • 2 olas
  • 180 ml kefīra/jogurta
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. sodas (nav obligāti)
  • Pērļu cukurs, ja vēlas
  • Kanēlis, ja vēlas

Pagatavošana

50 min.
  1. Ābolus sarīvē uz rupjās rīves. Var izmantot izspaidus, kas paliek pāri spiežot sulu.
  2. Saputo olas ar cukuru.
  3. Pievieno kefīru, eļļu un visu viegli saputo.
  4. Pieber rīvētos ābolus, kanēli un visu samaisa ar karoti.
  5. Kā pēdējo pievieno miltus, cepampulveri un sāli. Mīkla ir kā biezs krējums. Ja liekas par škidru, pieliek vēl miltus. Parasti tas redzams pēc pirmā cepiena.
  6. Ar ēdamkaroti liek nelielas kaudzītes sakarsētā vafeļu pannā. Virsū vēl katrai vafelei var uzlikt plānu ābolu ripiņu, uzkaisīt kanēli un pērļu cukuru. Bet var arī iztikt bez tādas greznības. Tāpat būs garšīgi.
    Ar ēdamkaroti liek nelielas kaudzītes sakarsētā vafeļu pannā...
  7. Var ēst gan siltas, gan aukstas.
    Mīklu var atstāt ledusskapī un cept arī nākošā dienā.

    Lai labi garšo!
    Var ēst gan siltas, gan aukstas.
Mīklu var atstāt ledusskap...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize