Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Saldā krējuma kēkss ar āboliem

Saldā krējuma kēkss ar āboliem

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Šoreiz kēkss ar āboliem. Kēkss iznāk ļoti maigs, ļoti līdzīgs biskvīta mīklai .Ābolus ieteicams ņemt saldskābus, ne skābus.
Recepte no bloga: virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g cukura
  • 250 ml saldā krējuma (jo treknāks,jo labāk)
  • 170 g miltu
  • 80 g kukurūzas cietes
  • 4 olas
  • 10 g cepampulvera
  • Vanilīns
  • Āboli
  • Rozīnes (nav obligāti)
  • Nedaudz cukura un kanēļa ābolu pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Nomizo ābolus un sagriež plānās šķēlēs, rozīnes noskalo un apžāvē.
  2. Samaisa kopā miltus, kukurūzas cieti un cepampulveri.
  3. Citā traukā saputo olas ar cukuru un vanilīnu līdz krēmīgumam (3-5 min.)
  4. Pamazām, turpinot putot, pievieno saldo krējumu.
  5. Pievieno miltu/cepampulvera maisījumu un visu samaisa ar mikseri.
  6. Mīkla iznāk šķidra. Beigās ar lāpstiņu iemaisa rozīnes (vēlams tās apvīļāt miltos).
  7. Formā 21 cm diametrā, ieklāj cepampapīru.
  8. Mīklu lej formā, pa virsu iespraužot ābolu daiviņas, apkaisa ar nedaudz cukura un kanēli.
    Mīklu lej formā, pa virsu iespraužot ābolu daiviņas, apkaisa...

    FOTO: Virtuve diviem

  9. Kēkss cepšanas laikā ļoti pacelsies un āboli paliks vidū
    Cep 160 grādos apmēram stundu.

    Lai labi garšo!
    Kēkss cepšanas laikā ļoti pacelsies un āboli paliks vidū
Ce...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vienkāršā mājas baltmaize

Vienkāršā mājas baltmaize

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas