Saldā krējuma kēkss ar āboliem

Kolekcijas: Fotorecepšu
Šoreiz kēkss ar āboliem. Kēkss iznāk ļoti maigs, ļoti līdzīgs biskvīta mīklai .Ābolus ieteicams ņemt saldskābus, ne skābus.
Recepte no bloga: virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 250 g cukura
  • 250 ml saldā krējuma (jo treknāks,jo labāk)
  • 170 g miltu
  • 80 g kukurūzas cietes
  • 4 olas
  • 10 g cepampulvera
  • Vanilīns
  • Āboli
  • Rozīnes (nav obligāti)
  • Nedaudz cukura un kanēļa ābolu pārkaisīšanai

Pagatavošana

80 min.
  1. Nomizo ābolus un sagriež plānās šķēlēs, rozīnes noskalo un apžāvē.
  2. Samaisa kopā miltus, kukurūzas cieti un cepampulveri.
  3. Citā traukā saputo olas ar cukuru un vanilīnu līdz krēmīgumam (3-5 min.)
  4. Pamazām, turpinot putot, pievieno saldo krējumu.
  5. Pievieno miltu/cepampulvera maisījumu un visu samaisa ar mikseri.
  6. Mīkla iznāk šķidra. Beigās ar lāpstiņu iemaisa rozīnes (vēlams tās apvīļāt miltos).
  7. Formā 21 cm diametrā, ieklāj cepampapīru.
  8. Mīklu lej formā, pa virsu iespraužot ābolu daiviņas, apkaisa ar nedaudz cukura un kanēli.
    Mīklu lej formā, pa virsu iespraužot ābolu daiviņas, apkaisa...
  9. Kēkss cepšanas laikā ļoti pacelsies un āboli paliks vidū
    Cep 160 grādos apmēram stundu.

    Lai labi garšo!
    Kēkss cepšanas laikā ļoti pacelsies un āboli paliks vidū
Ce...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ināra 4. augusts 14:27
Ļoti labs!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi