Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Melleņu, ābolu - drumstalu plātsmaize

Foto: Elizabete
Pagatavošana
60 min
1. Smilšu mīklas pamatnei: sviestu sakuļ ar cukuru. Pievieno sāli un miltus, sakuļ, līdz masa kļūst viendabīga. MĪKLU NEKĀDA GADĪJUMĀ NEDRĪKST ,, PĀRMOCĪT,, .
2. Ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī atpūsties.
3. Pildījumam: ābolus nomizo un sagriež. Ieber bļodā, pārber ar kanēli un cukuru pēc garšas.
4. Mīklu izņem no ledusskapja, izlīdzina uz cepamās formas un sadursta ar dakšiņu, lai mīkla elpotu.
5. Krāsni uzsilda līdz 180° grādiem. Mīklu liek cepties uz 13-15 min
6. Drumstalām: auzu pārslas, miltus, sāli, sodu, cukuru ieber bļodā, pievieno eļļu (var izmantot 80 g izkausēta sviesta ). Eļļu jāpievieno tik daudz, lai masa pārvērstos par drumstalām.
7. Mīklu izņem no cepeškrāsns, pievieno pildījumu un drumstalas. Liek tālāk cepties 35-40 minūtes, līdz drumstalas kļūst zeltainas.
8. Plātsmaizei ļauj atdzist un sagriež.

Lai labi garšo!
Foto: Elizabete
Uz augšu