Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Melleņu, ābolu - drumstalu plātsmaize

Melleņu, ābolu - drumstalu plātsmaize

FOTO: Elizabete

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 220 g sviesta
  • 280 g miltu
  • 120 g cukura
  • 1/8 tējk. sāls
  • Drumstalām:
  • 50 g auzu pārslu
  • 60 g cukura
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1/8 tējk. sodas
  • 1/8 tējk. sāls
  • Pildījumam:
  • 4-5 āboli
  • 1.5 glāze/s melleņu
  • Kanēlis
  • Cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Smilšu mīklas pamatnei: sviestu sakuļ ar cukuru. Pievieno sāli un miltus, sakuļ, līdz masa kļūst viendabīga. MĪKLU NEKĀDA GADĪJUMĀ NEDRĪKST ,, PĀRMOCĪT,, .
  2. Ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī atpūsties.
  3. Pildījumam: ābolus nomizo un sagriež. Ieber bļodā, pārber ar kanēli un cukuru pēc garšas.
  4. Mīklu izņem no ledusskapja, izlīdzina uz cepamās formas un sadursta ar dakšiņu, lai mīkla elpotu.
  5. Krāsni uzsilda līdz 180° grādiem. Mīklu liek cepties uz 13-15 min
  6. Drumstalām: auzu pārslas, miltus, sāli, sodu, cukuru ieber bļodā, pievieno eļļu (var izmantot 80 g izkausēta sviesta ). Eļļu jāpievieno tik daudz, lai masa pārvērstos par drumstalām.
  7. Mīklu izņem no cepeškrāsns, pievieno pildījumu un drumstalas. Liek tālāk cepties 35-40 minūtes, līdz drumstalas kļūst zeltainas.
  8. Plātsmaizei ļauj atdzist un sagriež.

    Lai labi garšo!
    Plātsmaizei ļauj atdzist un sagriež. 

Lai labi garšo!

    FOTO: Elizabete

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču - plūmju kompots

Kabaču - plūmju kompots

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA