Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Persiku un medus ledus tēja ar salviju

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Vienkārši pagatavojams, un vitamīniem bagāts dzēriens, kas veldzēs karstumā.
Paldies par recepti ELVI un pavārei JevgēnijaI Jansonei.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g persiku
  • 500 g ledus kubiņu
  • 1.2 l ūdens
  • 3 ēd. k. medus
  • 10 g melnās vai zaļās tējas lapu
  • 10 g salvijas lapu un lapas rotāšanai
  • 10-20 svaigu vai saldētu aveņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Pagatavo avenes ledū – ledus trauciņā liek avenes un tām virsū uzlej ūdeni, sasaldē.
  2. Sagriež daiviņās 350 g persiku, izņemot no tiem kauliņus.
  3. No persikiem, 500 ml ūdens un medus pagatavo sīrupu – persikus uzvāra ūdenī, pievieno medu, salvijas lapas un vāra 2-3 min., noņem no plīts, pievieno speciālā tējas pagatavošanas sietiņā vai marlē iebērtas tējas lapas un atstāj uz 3 min,, izņem tējas lapas un visu atdzesē.
  4. Sablenderē viendabīgā konsistencē un izkāš caur sietu.
  5. Lej glāzēs persiku - tējas sīrupu (daudzumu regulējot pēc savas garšas), pielej ūdeni, ieber ledus kubiņus un avenes, kas sasaldētās ledū. Rotā ar palikušajām persikiem, kas sagriezti daiviņās un salvijas lapām. Pasniedz.

    Lai labi garšo!
    Lej glāzēs persiku - tējas sīrupu (daudzumu regulējot pēc sa...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Dzērieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas