Sākums > Receptes > Dzērieni

Persiku un medus ledus tēja ar salviju

2018. gada 17. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Vienkārši pagatavojams, un vitamīniem bagāts dzēriens, kas veldzēs karstumā.
Paldies par recepti ELVI un pavārei JevgēnijaI Jansonei.
Pagatavošana
150 min
1. Pagatavo avenes ledū – ledus trauciņā liek avenes un tām virsū uzlej ūdeni, sasaldē.
2. Sagriež daiviņās 350 g persiku, izņemot no tiem kauliņus.
3. No persikiem, 500 ml ūdens un medus pagatavo sīrupu – persikus uzvāra ūdenī, pievieno medu, salvijas lapas un vāra 2-3 min., noņem no plīts, pievieno speciālā tējas pagatavošanas sietiņā vai marlē iebērtas tējas lapas un atstāj uz 3 min,, izņem tējas lapas un visu atdzesē.
4. Sablenderē viendabīgā konsistencē un izkāš caur sietu.
5. Lej glāzēs persiku - tējas sīrupu (daudzumu regulējot pēc savas garšas), pielej ūdeni, ieber ledus kubiņus un avenes, kas sasaldētās ledū. Rotā ar palikušajām persikiem, kas sagriezti daiviņās un salvijas lapām. Pasniedz.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu