Vienkārši pagatavojams, un vitamīniem bagāts dzēriens, kas veldzēs karstumā. Paldies par recepti ELVI un pavārei JevgēnijaI Jansonei.
Pagatavošana
150 min
1. Pagatavo avenes ledū – ledus trauciņā liek avenes un tām virsū uzlej ūdeni, sasaldē.
2. Sagriež daiviņās 350 g persiku, izņemot no tiem kauliņus.
3. No persikiem, 500 ml ūdens un medus pagatavo sīrupu – persikus uzvāra ūdenī, pievieno medu, salvijas lapas un vāra 2-3 min., noņem no plīts, pievieno speciālā tējas pagatavošanas sietiņā vai marlē iebērtas tējas lapas un atstāj uz 3 min,, izņem tējas lapas un visu atdzesē.
4. Sablenderē viendabīgā konsistencē un izkāš caur sietu.
5. Lej glāzēs persiku - tējas sīrupu (daudzumu regulējot pēc savas garšas), pielej ūdeni, ieber ledus kubiņus un avenes, kas sasaldētās ledū. Rotā ar palikušajām persikiem, kas sagriezti daiviņās un salvijas lapām. Pasniedz.