Paldies "Dobeles dzirnavnieks" par recepti, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
6
porcijas
Mīklai:
250gDobeles dzirnavnieka “Ekstra” kviešu miltu
160gauksta sviesta
1olas dzeltenums
2ēd. k.auksta ūdens
1šķipsna/ssāls
3tējk.oregano
Pildījumam:
350gdārzeņu lečo
200gšampinjonu
150gsparģeļu
3-4vidēja izmēra burkāni
1neliels kabacis
150mlsaldā krējuma
2olas
2saujas cietā siera gabaliņu
1šķipsna/ssāls
1šķipsna/sķiploku pulvera
3svaiga timiāna zariņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Iesijā bļodā miltus, pievieno sāli un aukstu sviestu.
Ļauj bērnam saberzt visu kopā, līdz izveidojas rīvmaizei līdzīga masa.
Pievieno olas dzeltenumu un 2 ēd .k. auksta ūdens, tad, maigi mīcot, ar pirkstiem izveido viendabīgu mīklas bumbu un liek to ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
Nomizo un sagriež ripiņās burkānus, ļauj bērnam nomazgāt un sagriezt sēnes un kabaci.
Apcep burkānus, pievieno sēnes un kabaci.
Kad viss apcepies, pievieno lečo un pasautē.
Izņem no ledusskapja mīklu un vienmērīgi izlīdzina tartes vai kūkas formā, maliņas uzlokot uz augšu (to var darīt visi kopā - tas sagādās lielu prieku un jautrību).
Ar mīklu izklāto formu pilda ar pagatavotajiem dārzeņiem.
Sakuļ olu ar saldo krējumu un dod, lai mazais droši lej to virsū dārzeņiem. Pārber ar cietā siera gabaliņiem.
Nogriež sparģeļu apakšējos galiņus, bet pārējo daļu liek virsū pīrāgam. Ievieto krāsnī cepties uz 40 - 45 minūtēm.
Mazie pavāri gatavo pīrāgu dekorē ar redīsu dīgstiem.