Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ķirbju džems

Ķirbju džems

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja
  • 1 kg cukura
  • 3 laimi
  • 200 ml ūdens
  • 1 sauja krustnagliņi
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 5 smaržīgie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Katlā ielej ūdeni ar cukuru, pievieno krustnagliņas un smaržīgos piparus, vāra 10 minūtes.
  2. Nogriež uguni un garšām ļauj savilkties vēl 15 minūtes.
  3. Izņem piparus, krustnagliņas un cukura sīrups gatavs.
  4. Notīra ķirbi, sagriež smalkāk un liek katlā ar cukura sīrupu un pievieno laima sulu.
  5. Katlam uzliek vāku un vāra, līdz ķirbis ir mīksts.
  6. Sablenderē to vai izspiež caur sietu, pagaršo un pilda burkās.
    Glabā vēsā vietā.

    Lai labi garšo!
    Sablenderē to vai izspiež caur sietu, pagaršo un pilda burkā...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemnieku zupa ar cauraudzīti un putraimiem

Zemnieku zupa ar cauraudzīti un putraimiem

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas