Ķirbju džems

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja
  • 1 kg cukura
  • 3 laimi
  • 200 ml ūdens
  • 1 sauja krustnagliņi
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 5 smaržīgie pipari

Pagatavošana

50 min.
  1. Katlā ielej ūdeni ar cukuru, pievieno krustnagliņas un smaržīgos piparus, vāra 10 minūtes.
  2. Nogriež uguni un garšām ļauj savilkties vēl 15 minūtes.
  3. Izņem piparus, krustnagliņas un cukura sīrups gatavs.
  4. Notīra ķirbi, sagriež smalkāk un liek katlā ar cukura sīrupu un pievieno laima sulu.
  5. Katlam uzliek vāku un vāra, līdz ķirbis ir mīksts.
  6. Sablenderē to vai izspiež caur sietu, pagaršo un pilda burkās.
    Glabā vēsā vietā.

    Lai labi garšo!
    Sablenderē to vai izspiež caur sietu, pagaršo un pilda burkā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Daina 22. februāris 18:44
Vēlos izmeğināt, vai kāds ir marinêjis ķirbi ābolu sulā, ja tā, kādas sastavdaļu attiecības, iepriekš pateicos 😊

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi