-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Dzērveņu un ķirbju zupa
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
600 g ūdens
-
160 g ķirbju
-
70 g dzērveņu
-
50 g cukura
-
8 g kartupeļu cietes
-
Garšvielas (krustnagliņas, kanēlis vai vanilīns)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Dzērvenes pārlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu, čagām pārlej ūdeni un uzvāra.
-
Pēc tam izkāš, šķidrumam pievieno cukuru, skaidiņās sarīvētu ķirbi, garšvielas un vāra, kamēr ķirbis mīksts.
-
Tad pievieno ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti un uzvāra, pielej dzērveņu sulu, izmaisa.
-
Atdzesēto zupu var pasniegt ar rīsiem vai auzu pārslām, kuras iepriekš kopā ar cukuru uz pannas maisot sabrūnina.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs