Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Visgaršīgākā rabarberkūka "Vallijas sapnis"

Visgaršīgākā rabarberkūka "Vallijas sapnis"

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kūkā iemīlējos jau ar pirmo kumosiņu - tā bija drupena, bet ne sausa, mutē kūstoša un reizē svaiga.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 glāze/s sagrieztu rabarberu (varbūt vairāk)
  • 200 g sviesta
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 3 olas
  • 1 tējk. sodas
  • Vaniļas cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Rabarberus sagriež. Ja saldēti - atlaidina.
    Rabarberus sagriež. Ja saldēti - atlaidina.

    FOTO: Janas kūkas

  2. Mīkstu sviestu puto ar 3/4 cukura, pievieno vaniļas cukuru. Kad masa ir gaiša un krēmīga, tai pievieno pa vienam olu dzeltenumus un pēc tam miltus ar tajos iesijātu sodu. Miltus es iemaisu ar rokām.
    Mīkstu sviestu puto ar 3/4 cukura, pievieno vaniļas cukuru....

    FOTO: Janas kūkas

  3. Mīkla ir diezgan mīksta un nav veltnējama, bet tā tam jābūt. Mīklu sadala 2 daļās - lielāko mīklas daļu (divas trešdaļas) liek veidnē, bet mazāko (viena trešdaļa) - saldētavā.
    Mīkla ir diezgan mīksta un nav veltnējama, bet tā tam jābūt....

    FOTO: Janas kūkas

  4. Masu ar miltu palīdzību veidnē (28 cm diametrā) izlīdzina ar rokām. Virsū vienmērīgi uzber rabarberus.
    Masu ar miltu palīdzību veidnē (28 cm diametrā) izlīdzina ar...

    FOTO: Janas kūkas

  5. Puto olu baltumus, pievienojot atlikušo cukuru. Baltumiem jābūt saputotiem noturīgās putās.
    Puto olu baltumus, pievienojot atlikušo cukuru. Baltumiem jā...

    FOTO: Janas kūkas

  6. Rabarberus liek uz mīklas. Ja kūka tiks ēsta uzreiz, rabarberi vēl nebūs pilnīgi iestrādājušies un varēs just to skābenumu, tāpēc dažreiz pāri rabarberiem vēl pārkaisu pāris tējkarotes cukura.
    Rabarberus liek uz mīklas. Ja kūka tiks ēsta uzreiz, rabarbe...

    FOTO: Janas kūkas

  7. Saputotos olu baltumus klāj pāri rabarberiem un izlīdzina.
    Saputotos olu baltumus klāj pāri rabarberiem un izlīdzina.

    FOTO: Janas kūkas

  8. Tikmēr saldētavā ieliktā mīkla ir jau stingra, ņem to ārā no ledusskapja.
    Tikmēr saldētavā ieliktā mīkla ir jau stingra, ņem to ārā no...

    FOTO: Janas kūkas

  9. To var uzrīvēt vai vienkārši saplucināt gabaliņos uz olu baltumiem.
    To var uzrīvēt vai vienkārši saplucināt gabaliņos uz olu bal...

    FOTO: Janas kūkas

  10. Kūku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cepam 175 grādos apmēram 45 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Kūku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī cepam 175 grādos apmēram...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Melleņu burciņas

Melleņu burciņas

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas