Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ātrā rabarberu plātsmaize

2018. gada 15. maijs
Foto: Janas kūkas
Pirmie rabarberi šajā gadā. Jau iepriekš vēroju, ka dārzā rabarberu krūms paaudzies un prasīties prasās pēc brīvdienu rabarberu plātsmaizes. Patiesībā, recepšu un variāciju ātrajām rabarberu un ābolu plātsmaizēm ir bezgala daudz, atliek vien sameklēt savējo.
Pagatavošana
60 min
1. Istabas temperatūrā paturētu mīkstu sviestu puto kopā ar cukuru, vaniļas cukuru. Pa vienai pievieno olas un pēc katras olas pievienošanas to kārtīgi ieputo masā. Pievieno skābo krējumu un izmaisa.
Foto: Janas kūkas
2. Miltus sajauc ar sodu un iesijā masā, visu kārtīgi izmaisa.
! Variants. Ja galīgi nav laika, mīklu var pagatavot pēc ātrā paņēmiena - izkausē sviestu. Atdzesētam sviestam pievieno olas un izmaisa, pēc tam pievieno cukuru un atkal kārtīgi izmaisa. Tālāk seko krējums, milti, soda un vaniļas cukurs.
Foto: Janas kūkas
3. Mīklu ieklāj aptuveni 33x40 cm lielā veidnē vai cepešpannā un izlīdzina.
Foto: Janas kūkas
4. Pārber sagrieztus rabarberus.
Foto: Janas kūkas
5. Pagatavo maisījumu no abiem krējumiem un cukura. Esmu gatavojusi tikai ar skābo krējumu un ir garšīgi. Reiz pamēģināju skābo krējumu sajaukt kopā ar saldo krējumu un sapratu, ka garšo izcili!
! Variants. Ja vēlas liesāku pārklājumu, cukuru samaisa ar grieķu jogurtu un izmanto krējuma vietā.
Maisījumu viegli izlīdzina pār rabarberiem. Visu cukuru uzreiz var nepievienot krējumam, bet atlikušo daļu pārkaisīt jau pār rabarberiem pārlietai masai - tas virskārtu viegli karamelizēs.
Foto: Janas kūkas
6. Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Pēc minūtēm 20 samazina uz 160 grādu lielu temperatūru. Orientējošais cepšanas laiks - 40 min.
Foto: Janas kūkas
7. Plātsmaizīte gatava. Tā neprasīja daudz pūļu, bet garšo kā īsta kūka. Garšīga gan silta, gan auksta. Mājinieki to noteikti novērtēs.

Labu apetīti!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu