Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Māmiņdienas samta kūka

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kūkas var rotāt ar svaigām ogām, dažādiem cukura dekoriem un ziediem. No cukura masas var izgatavot savas izvēlētās figūriņas un papildināt kūkas rotājumus. Iesakām sagatavot zemenes tumšā un baltā šokolādē, kuras izrotāt, lai kūkas ir vēl skaistākas.
Paldies maizniekmeistaram Edgaram Grāvītim un kūku ekspertei Nataļjai Lagzdiņai.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Svētku samta kūkas sausais maisījums
  • Bāzes krēmam:
  • 500 g saldā krējuma
  • 300 g krēmsiera Maskarpone
  • 200 g pūdercukura
  • 150 g baltās šokolādes
  • 10 g vaniļas cukura
  • Krēmam kūkas virsmas apsmērēšanai:
  • 300 g pūdercukura
  • 180 g sviesta
  • 120 g baltās šokolādes
  • 5 g vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kūkas biskvītu sajauc un izcep kā norādīts uz iepakojuma.
    Kūkas biskvītu sajauc un izcep kā norādīts uz iepakojuma.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  2. Gatavo bāzes krēmu. Izkausē balto šokolādi ūdens peldē, pievienojot 50 g saldā krējuma. Atdzesē.
  3. Bļodā liek atlikušo saldo krējumu, maskarpones sieru un sāk putot, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un vaniļas cukuru.
  4. Kad izkausēta šokolāde atdzisusi, pievieno pārējai masai un puto ar vidējo ātrumu līdz viendabīgai masai.
    No krēma var veidot kūku krēmus ar dažādām garšām, pievienojot citronu krēmu vai mango biezmasu, kokosriekstu skaidiņas un vēl daudz ko citu.
  5. Kad pamatne izcepta, to pārgriež uz pusēm un uz apakšējās kārtas liek pagatavoto krēmu. Papildina ar augļiem, ogām pēc izvēles.
    Kad pamatne izcepta, to pārgriež uz pusēm un uz apakšējās kā...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  6. Kad kārotais pildījums salikts, liek otru kārtu virsū, lai var tālāk sagatavoties kūkas dekorēšanai.
    Kad kārotais pildījums salikts, liek otru kārtu virsū, lai v...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  7. Gatavo krēmu kūkas virspuses apsmērēšanai. Šokolādi izkausē un noņem no uguns.
  8. Mīkstu sviestu sakuļ gaišās putās un iemaisa balto šokolādi. Tad pakāpeniski iemaisa pūdercukuru un kuļ līdz gludam krēmam.
  9. Ar šo krēmu apsmērē kūku virsmas, lai ir stingrākas un labi turās rotājumi. Šo krēmu var dalīt pa mazām porcijām un iejaukt kaltētas ogas, lai veidojas interesantāki akcenti rotāšanai.

    Lai izdodas!
    Ar šo krēmu apsmērē kūku virsmas, lai ir stingrākas un labi...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas