Jogurta kēkss Lieldienu gaisotnē

Viegli, ātri, garšīgi. Tā kā kēkss tapa Lieldienu laikā, ”ietērpu” to atbilstošā izskatā.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 230 g jogurta
  • 200 g cukura
  • 190 g miltu + 1 ēd. k. miltu
  • 3 lielas olas
  • 120 ml eļļas
  • 2 tējk. cepampulvera
  • 1/2 tējk. sāls
  • 255 g melleņu (var lietot rozīnes, žāvētas dzērvenes, sukādes)
  • 1 tējk. citrona miziņas

Pagatavošana

90 min.
  1. Mellenes samaisa ar 1 ēdamkaroti miltu.
  2. Atsevišķā traukā samaisa miltus, cepampulveri.
  3. Saputo olas ar cukuru, sāli gaisīgās putās.
  4. Jogurtu samaisa ar eļļu un viegli iecilā olu masā.
  5. Pievieno vanilīnu un citrona miziņas.
  6. Tad iesijā miltu/cepampulvera maisījumu un iecilā ar lāpstiņu.
  7. Pievieno mellenes un uzmanīgi iemaisa lai neizšķīst.
  8. Cep 180 grādos 50-60 min. Gatavu patur 10 min. formā, tad atdzesē uz režģa.

    Lai labi garšo!
    Cep 180 grādos 50-60 min. Gatavu patur 10 min. formā, tad at...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi