-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Kartupeļu sacepums ar lasi un sēnēm
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
600 g kartupeļu
-
400 g laša filejas
-
300 g sēņu (šampinjonu, gailenes vai bekas)
-
250 ml saldā krējuma
-
200 ml piena
-
2 sīpoli
-
1 ēd. k. citrona sulas
-
1 tējk. miltu
-
1/2 dārzeņu buljona kubiņa
-
Daži zariņi timiāna
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
70 min.
-
Kartupeļus nomizo un sagriež šķēlītēs un zvīņveidā izkārto uz ietaukotas cepešpannas.
-
150 ml saldā krējuma sajauc ar pusi piena, pievieno sāli, piparus un pārlej kartupeļiem.
-
Sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā kartupeļus cep pusstundu.
-
Laša fileju sagriež 4 šķēlēs, pārlaista ar citrona sulu.
-
-
Pannā uzkarsē sviestu, lielā karstumā tajā apcep sagrieztas sēnes, pievieno sīpolus, pārkaisa sāli, pieber piparus un miltus, sajauc un nedaudz apcep.
-
Sajauc atlikušo pienu un saldo krējumu, pievieno buljona kubiņu un timiāna lapiņas, pārlej sēnēm un uzvāra.
-
Laša šķēles liek uz apceptajiem kartupeļiem, pārkaisa ar sali un pipariem.
-
Virsū liek ceptās sēnes mērcē, cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs