Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Reņģu zupa

Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Sīpolu sasmalcina, katliņā sviestā apcep, pārlej ar 1 l ūdens, uzvāra, pievieno rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli un turpina vārīt.
2. Īsi pirms dārzeņi gatavi, zupai pievieno pārējās garšvielas un ieliek iztīrītas reņģes.
3. Pavisam nedaudz, lai reņģes neizšķīstu, pavāra, tad tās no zupas izņem un atbrīvo no asakām.
4. Kopā ar sasmalcinātiem zaļumiem liek atpakaļ zupā, uzkarsē.
5. Pasniedzot katrā šķīvī pieliek krējumu un pa citrona šķēlītei.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu