Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Reņģu zupa

Reņģu zupa

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 200 g reņģu
  • 400 g kartupeļu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 l ūdens
  • 1 lauru lapa
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi (dilles, pētersīi)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sīpolu sasmalcina, katliņā sviestā apcep, pārlej ar 1 l ūdens, uzvāra, pievieno rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli un turpina vārīt.
  2. Īsi pirms dārzeņi gatavi, zupai pievieno pārējās garšvielas un ieliek iztīrītas reņģes.
  3. Pavisam nedaudz, lai reņģes neizšķīstu, pavāra, tad tās no zupas izņem un atbrīvo no asakām.
  4. Kopā ar sasmalcinātiem zaļumiem liek atpakaļ zupā, uzkarsē.
  5. Pasniedzot katrā šķīvī pieliek krējumu un pa citrona šķēlītei.

    Lai labi garšo!
    Pasniedzot katrā šķīvī pieliek krējumu un pa citrona šķēlīte...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas