Sastāvdaļas
- 230-250 g kārtainās bezrauga mīklas
- 300 g plūmju
- 100 ml saldā krējuma
- 50 g sviesta
- 4 ēd. k. cukura
- 1 tējk. vanilīncukura
- Daži piparmētru zariņi
- Plūmes pārgriež un izņem kauliņus.
- Metāla veidnē vai pannā karsē sviestu ar cukuru, reizēm pannu pakustinot, lai izkusušais sviests un cukurs vienmērīgi izplūst pa visu virsmu.
- Līdzko sīrups kļūst zeltains, veidni noņem no uguns.
-
Sīrupā liek plūmes ar griezuma pusi uz augšu un vēl nedaudz pakarsē, lai sīrups sāk karamelizēties.
- Kārtaino mīklu izrullē nedaudz lielāku par veidni, pārklāj plūmēm, maliņas nedaudz ieliecot uz iekšu.
- Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūra 25-30 minūtes.
-
Ņem āra, nedaudz padzesē un strauji, izgāž no veidnes.
!!! Jārīkojās uzmanīgi , jo var izlīt sīrups, kas radies cepoties.
-
Grezno ar piparmetru zariņiem.
Klāt pasniedz ar vanilīncukuru saputotu krējumu.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Pievienot komentāru
Konditoreja un maize
Recepšu izlases

Pie tējas vai piena glāzes: garšīgu cepumiņu izlase

Ko gatavosim šonedēļ? Plānojam maltītes!

Daudzveidīgām brokastīm: receptes ar vārītām olām

Gatavs ballītei? Izcilas picas perfektai piektdienai!
Sezonālās receptes
Jaunumi
Jaunākās receptes
Nedēļas skatītākās receptes
-
Gaisīgais buberts ar dzērveņu ķīseli
2630 skatījumi -
Labākā soļanka
2500 skatījumi -
Mammas kotletes
2365 skatījumi -
Riekstu pīne
2138 skatījumi -
Pildītie cannelloni ar malto gaļu
2079 skatījumi -
Ātrās kartupeļu pankūkas
1893 skatījumi -
Tradicionāla siļķe kažokā
1828 skatījumi -
Skābā krējuma krēms
1749 skatījumi
Komentāri