-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Ziedkāpostu sacepums ar malto gaļu
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 ziedkāposts
-
700 g kartupeļu (vārītu)
-
300 g maltās gaļas (pēc jūsu izvēles)
-
0.5 glāze/s piena
-
50 g siera
-
25 g sviesta
-
1 ēd. k. kviešu miltu
-
Sāls
-
Pipari
-
Rīvēts muskatrieksts
-
Pētersīļu zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Vārītus kartupeļus sastampā biezenī, pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, pielej pusi uzkarsēta piena, iemaisa sviestu un visu labi sajauc.
-
Biezeni liek ietaukotā veidnē.
-
Vidū iesēdina vārītos ziedkāpostus.
-
Sakarsēta eļļā maisot apcep malto gaļu, pārkaisa ar miltiem, apcep, pielej atlikušo pienu, pieber sāli, piparus un uzvāra.
-
Mērci pārlej ziedkāpostiem.
-
Veidni liek sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15 minūtes.
-
Pārkaisa rīvētu sieru un cep vēl apmēram 10 minūtes.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs