-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Cūkgaļas fileja ar ziedkāpostiem
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 cūkgaļas fileja (4 personam)
-
1 ziedkopās sadalīts ziedkāposts
-
1/4 glāze/s gabaliņos sagrieztu žāvētu aprikožu( apm. 5 gab.)
-
1 ēd. k. graudaino sinepju
-
1 ēd. k. sasmalcināta svaiga rozmarīna
-
1 ēd. k. kļavu sīrupa vai medus
-
2 tējk. olīveļļa
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Sinepes sajuc ar sasmalcinātu rozmarīnu.
-
Ziedkāpostus sajauc ar aprikozēm, olīveļļu, sāli un pipariem, pārsmērē ar kļavu sīrupu vai medu.
-
Sakarsētā pannā, apgrozot apcep eļļā, lai sīrups vai medus karamelizējās.
-
Noņem no pannas, ielej pannā 1 ēdamkaroti ūdens, ar koka karoti maisot, noberž apcepumus, liek klāt ziedkāpostu maisījumu, cep apmēram 5 minūtes.
-
Liek virsū fileju, pārklāj ar sinepju un rozmarīna maisījumu, liek krāsnī 210 grādu temperatūrā uz 20 minūtēm.
-
Izņem no krāsns un pārklāj ar foliju. 5 minūtes atpūtina, tad griež gabalos, pannā pārlej ar mērci un sadala 4 šķīvjos.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs