Vārīta vista ar ābolu mērci

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • Sīpols
  • Pētersīļa sakne
  • Sāls
  • Pipari
  • Lauru lapas
  • Sviests
  • Citrons
  • Pētersīļu zaļumi
  • Mērcei:
  • Āboli
  • Vistas buljons
  • Saldais krējums
  • Sausais baltvīns
  • Sviests
  • Kviešu milti
  • Sviests
  • Sāls

Pagatavošana

80 min.
  1. Veselu vai uz pusēm pārgrieztu vistu liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pieliek sasmalcinātus sīpolus, pētersīļus, piparus, lauru lapu, sāli un lēni vāra, līdz gaļa mīksta.
  2. Mērcei: miltus sviestā izkarsē, pielej vistas buljonu, izmaisa, uzvāra, pielej saldo krējumu un lēni vāra 10 minūtes.
  3. Nomizotu ābolu sagriež daiviņās, liek sakarsētā sviestā, pielej vīnu un karsē, līdz āboli mīksti, bet ne izjukuši.
  4. Ābolus pievieno gatavai mērcei un izmaisa.
  5. Vārīto vistu sadala: vispirms pārgriež pa krūšu kaulu gareniski uz pusēm, pēc tam katru pusi šķērsām divās vai četrās daļās.
  6. Gaļas gabalus sakārto uz lēzenā traukā, uzlej nedaudz izkausēta sviesta, rotā ar pētersīļu zaļumiem un citrona šķēlītēm (ja vēlās).
    Pasniedz ar mērci un rīsiem.

    Lai labi garšo!
    Gaļas gabalus sakārto uz lēzenā traukā, uzlej nedaudz izkaus...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi