Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vārīta vista ar ābolu mērci

Vārīta vista ar ābolu mērci

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • Sīpols
  • Pētersīļa sakne
  • Sāls
  • Pipari
  • Lauru lapa
  • Sviests
  • Citrons
  • Pētersīļu zaļumi
  • Mērcei:
  • Āboli
  • Vistas buljons
  • Saldais krējums
  • Sausais baltvīns
  • Sviests
  • Kviešu milti
  • Sviests
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Veselu vai uz pusēm pārgrieztu vistu liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pieliek sasmalcinātus sīpolus, pētersīļus, piparus, lauru lapu, sāli un lēni vāra, līdz gaļa mīksta.
  2. Mērcei: miltus sviestā izkarsē, pielej vistas buljonu, izmaisa, uzvāra, pielej saldo krējumu un lēni vāra 10 minūtes.
  3. Nomizotu ābolu sagriež daiviņās, liek sakarsētā sviestā, pielej vīnu un karsē, līdz āboli mīksti, bet ne izjukuši.
  4. Ābolus pievieno gatavai mērcei un izmaisa.
  5. Vārīto vistu sadala: vispirms pārgriež pa krūšu kaulu gareniski uz pusēm, pēc tam katru pusi šķērsām divās vai četrās daļās.
  6. Gaļas gabalus sakārto uz lēzenā traukā, uzlej nedaudz izkausēta sviesta, rotā ar pētersīļu zaļumiem un citrona šķēlītēm (ja vēlās).
    Pasniedz ar mērci un rīsiem.

    Lai labi garšo!
    Gaļas gabalus sakārto uz lēzenā traukā, uzlej nedaudz izkaus...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Belaši kā PSRS laikos

Belaši kā PSRS laikos

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas