Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vārīta vista ar ābolu mērci

2018. gada 20. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
80 min
1. Veselu vai uz pusēm pārgrieztu vistu liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pieliek sasmalcinātus sīpolus, pētersīļus, piparus, lauru lapu, sāli un lēni vāra, līdz gaļa mīksta.
2. Mērcei: miltus sviestā izkarsē, pielej vistas buljonu, izmaisa, uzvāra, pielej saldo krējumu un lēni vāra 10 minūtes.
3. Nomizotu ābolu sagriež daiviņās, liek sakarsētā sviestā, pielej vīnu un karsē, līdz āboli mīksti, bet ne izjukuši.
4. Ābolus pievieno gatavai mērcei un izmaisa.
5. Vārīto vistu sadala: vispirms pārgriež pa krūšu kaulu gareniski uz pusēm, pēc tam katru pusi šķērsām divās vai četrās daļās.
6. Gaļas gabalus sakārto uz lēzenā traukā, uzlej nedaudz izkausēta sviesta, rotā ar pētersīļu zaļumiem un citrona šķēlītēm (ja vēlās).
Pasniedz ar mērci un rīsiem.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu